miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pungile de plastic ar putea deveni istorie

  de - | 14 aprilie 2017, 8:30 AM | Naţional

  0

  Guvernul lucrează la un proiect de lege care să oblige comercianţii să pună pe piaţă doar pungi ce pot fi reutilizate. Primele care ar putea disparea sunt cele foarte subţiri, cu mâner, vândute adesea de supermarketuri şi care de cele mai multe ori ajung direct la gunoi.

  Se încearcă practic transpunerea în legislaţia românească a unei directive europene de reducere a deşeurilor de plastic, însă iniţiativa vine destul de târziu fiindcă ţara noastră s-a mişcat mai greu decât ceilalţi membri UE şi dacă nu ia măsuri rapid riscă să fie amendată.

  La Ministerul Mediului se desenează inclusiv o politică de reciclare a pungilor de plastic şi, dacă are sprjin politic, ar putea intra în vigoare un sistem de depozit prin care clientul să poată primi bani dacă îi returnează comerciantului pungile folosite, relatează „Business Club”.

  Potrivit statisticilor, un european utilizează 200 de pungi pe an și rareori le refolosește. Fiind foarte subțiri, prin degradare, se transformă în particule foarte mici, sunt ingerate de animale și pot ajunge apoi în meniul oamenilor. Specialiştii în protecţia mediului atrag atenţia că pungile de plastic se degradează greu, mai exact în 200 de ani.

  syrsa: digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.