luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Punctul culminant la târgul de carte „Open Book”: 14 volume vor fi lansate astăzi

  de Tomck@t | 9 iunie 2018, 11:40 AM | Cultură

  0

  Apogeul primei ediții a Târgului de carte „Open Book” din piața Avram Iancu este atins astăzi, 9 iunie, deoarece vor fi lansate nu mai puțin de paisprezece volume, începând cu ora 17:30. Editura Tritonic și Editura Mirador aduc în atenția arădenilor ultimele și cele mai interesante volume apărute, oferta editorială acoperind genuri precum romane polițiste, drame, povestiri scurte, SF și Fantasy.

  Două dintre scriitoare sunt din Arad, Lucia Verona (născută la Arad, cel puțin) și Eugenia Crainic, iar legătura lui Lucian-Vasile Szabo cu Aradul este doar colaterală, strict profesională, fiind în prezent colaborator al revistei literare „Arca” din Arad, iar în anii ’90 fiind redactor-șef al ziarului „Timișoara”, un cotidian care a avut și o ediție locală la… Arad.

  Prozatoarea și autoarea contemporană de opere dramatice Lucia Verona va lansa astăzi romanul polițist „Moartea vine la premieră”, care o are în centrul atenției pe Stella Marian-Herrington, o soprană celebră cu veleități de detectiv, consumatoare de romane polițiste în timpul liber. „Era modul ei de a se relaxa după repetițiile obositoare sau după spectacole și, desigur, în avion. Alte genuri liteare citea doar în vacanță, ceea ce ise întâmpla destul de rar. «Alții se relaxează cu băutură, sex, drogur, jocuri mecanice… Romanele polițiste snt mult mai puțin periculoase», zicea ea când cineva se mira de gusturile ei literare”.

  Deși a avut parte deja de o lansare oficială în luna martie, cartea de debut a jurnalistei arădence Eugenia Crainic, „Studenta criminală”, va fi lansată încă o dată astăzi, la ora 18. Romanul este inspirat din fapte reale, având la bază cumplita crimă comisă în urmă cu nouă ani de către o studentă de la Facultatea de Medicină din Timișoara, care a zguduit pe atunci întreaga Românie, dar după cum a mărturisit și autoarea, evenimentele nu sunt scrise „ad literam”, ci în jurul tragediei s-a constituit o întreagă poveste.

  Lucian-Vasile Szabo (prozator, critic literar, jurnalist, profesor şi cercetător în domeniul comunicării) va lansa astăzi două cărți, „Cartea interviurilor SF” – un volum care reunește 33 de interviuri, publicate în revista Helion Online (printre autori se numără George Anania, Ștefan Ghidoveanu, Lucian Boia, Costel Baboș, Cătălin Badea-Gheracostea și arădeanul Ovidiu Pecican) și „Zile senine, zile străine” – un roman despre drama unui jurnalist de investigație, întâmplările petrecându-se în anul 1955, când șapte oameni au fost vânați de Securitate și ucisi apoi fără nicio judecată.

  PROGRAM COMPLET

  Ora 17.30 – spațiul de evenimente
  Editura Tritonic Grup Editorial – lansarea volumelor:
  „Fete în roșu și alte povestiri polițiste“ de Daniel Timariu
  „Moartea vine la premieră“ de Lucia Verona
  „Patimile doamnei ministru“ de Bogdan Hrib
  „Picătura chinezească“ de Lucian Dragoș Bogdan
  „Antologia Noir“ de București

  Ora 18.00 –spațiul de evenimente
  Lansarea cărții „Studenta criminală“, autor Eugenia Crainic

  Ora 18.15 – spațiul de evenimente
  Între LIT și Cașmir/Colecțiile de literatură și romance de la Tritonic
  Lansarea volumelor:
  „Schițe de iubire. Antologie de povestiri romance“ coordonată de Teodora Matei și Lucian Dragoș Bogdan
  „Zile senine, zile străine“ de Lucian-Vasile Szabo
  „Amor fără alcool“ de Ciprian Ionuț Baciu

  Ora 18.45 – spațiul de evenimente
  SF & Fantasy la Tritonic, Lansarea volumelor:
  „Tenebre, Labirintul“ de Daniel Timariu
  „Imperiul de sticlă“ de Cătălina Fometici
  „Sfârșitul inocenței“ de Cristian Vicol
  „Cartea interviurilor SF“ de Lucian-Vasile Szabo
  seria „Universul Frontierei“ de Lucian Dragoș Bogdan

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.