vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Punct mititel… Golul lui Postolachi a salvat-o pe UTA de înfrângere la Craiova

    de Lucian Dănilă | 22 ianuarie 2023, 8:06 PM | Sport

    0

    Declarativ, UTA s-a deplasat la Craiova cu o singură dorință, să câștige. A spus-o și Gyuszi Balint, dar a insistat pe acest lucru și olandezul Desley Ubbink, care nu lua în calcul un alt rezultat decât victoria.

    Noi, dar și o bună parte dintre fanii echipei, am fost mai rezervați pentru că adversara Bătrânei Doamne era o echipă care are în componență jucători cu o excelentă calitate tehnică, așa cum sunt Bauza, Bahassa și chiar Chițu, dar și o serie de rezultate pozitive de la întoarcerea pentru a noua oară la echipă a italianului Nicolo Napoli. Nu găseam prea multe motive care să ne îndreptățească să sperăm la o victorie, iar după ce am văzut formula de start aleasă de Balint am avut și mai multe dubii.

    Brazilianul Willie Barbosa nu s-a regăsit nici pe foaia de joc pentru că nu i-a sosit cartea verde. Nu s-a regăsit pe foaie nici Isac, cel care a făcut o partidă excelentă cu Rapid. Iar pentru a avea un fundaș central de picior stâng, în persoana lui Hoxhallari, Dobrescu a fost titularizat în banda stângă.

    Debutul jocului a fost unul foarte slab pentru echipa arădeană. Singurul jucător care dădea senzația că știe ce are de făcut când avea mingea la picior era Rareș Pop, iar un al doilea care s-a afirmat, dar mai mult prin recuperările din zona propriului careu, a fost olandezul Ubbink, deși în fișa postului său credem că se arată altceva. Keșeru părea pierdut printre fundașii centrali ai oltenilor, greoi în mișcări, mereu cu spatele la poartă și fără vlagă pentru a ține măcar de minge. Stahl se arăta a fi „capăt de linie” la aproape fiecare acțiune, iar atunci când a reușit să tragă la poartă a făcut-o total defectuos. La fel au arătat și tentativele de șut ale lui Batha. Vukcevic nu părea nici el în meci, Bahassa fiind de neoprit în acea bandă a terenului. Dobrescu se apăra cu disperare în propria jumătate, iar în jumătatea adversă parcă avea o frică să nu cumva să se depărteze prea mult de mal că e apa tot mai adâncă și nu știe să înoate. Pe acest fond, echipa din Craiova și-a creat două mari ocazii. La prima dintre ele, Bahassa a șutat din unghi dar Iacob a respins cu piciorul, iar la a doua, creată de același Bahassa, Asamoah a tras din 12 metri dar Hoxhallari a respins eroic cu abdomenul peste transversală.

    Părea doar o chestiune de timp momentul în care Craiova urma să deschidă scorul. Și a făcut-o la o fază la care Chițu a plecat dintr-o suspectă poziție de offside, dar VAR nu a funcționat, a intrat în careu, a pasat pentru Bauza, acesta i-a depășit din preluare pe fundașii arădeni și a lobat perfect mingea peste Iacob, iar Baeten a împins-o în poartă din fața porții. Probabil dacă funcționa sistemul VAR golul ar fi fost anulat.

    Era minutul 22, ultimul în care Craiova s-a mai aflat în control. UTA a început să se trezească după reușita belgianului Baeten și și-a făcut tot mai simțită prezența în preajma careului lui Gurău. După ce Cascini a trimis cu capul puțin peste poarăt, UTA chiar putea egala în minutul 37, atunci când Pop a așezat excelent mingea pentru Keșeru și atacantul originar din Oradea a șutat puternic, la colț, dar portarul Craiovei a respins cu dificultate în offside. Deși a beneficiat de trei cornere și alte faze din zona careului, UTA nu a profitat deloc, Ubbink și Pop au ales să execute la prima bară și sarcina fundașilor echipei oltene a fost simplă.

    La pauză, Balint a schimbat în defensivă. Chindriș a intrat în locul lui Dobrescu, a luat loc în centrul defensivei, iar albanezul Hoxhallari a trecut în banda stângă și echipa arădeană a câștigat mult în forță pe acea parte. Apoi i-a scos și pe Stahl sau Keșeru, iar Postolachi și Milosevici au adus și ei un plus de gabarit, dar și de determinare. Controlul jocului a fost aproape total în partea secundă pentru echipa îmbrăcată în roșu, iar Milosevici a fost aproape de egalare la două minute după ce a intrat pe teren. Pop a executat cornerul pe bara a doua și muntenegreanul a trimis cu capul în bară, iar Duarte avea să respingă de pe linia porții.

    Egalarea a venit în minutul 72. Postolachi a reușit un un doi de efect cu Ubbink, olandezul a pasat filtrant printre picioarele unui adversar, Milosevic s-a demarcat fals și i-a făcut loc moldoveanului care a pătruns în careu și a înscris la colțul lung. Era 1-1 și tot UTA a fost cea care a forțat victoria, dar la una dintre puținele situații bune de gol a echipei arădene, Pop a preferat un dribling în plus în dauna unei pase care putea crea dezechilibru. În minutele de prelungiri, portarul oltenilor, Gurău, trăgea vădit de timp și jocul s-a încheiat la egalitate, 1-1.

    Este un punct mititel, dar important pentru UTA. Importanța lui este dată atât de felul în care a arătat echipa după ce a primit gol, pentru atitudine, dar și pentru că a reușit să revină pe terenul unei echipe cu o calitate peste medie, echipă care în acest campionat a învins clar echipe ca CFR sau concitadina Universitatea Craiova. Un alt aspect pozitiv este cel că jucătorii care au intrat, Chindriș, Postolachi și Milosevic au dus un plus evident în jocul echipei.

    Urmează un meci, am putea spune, capital, pe propria arenă, în fața ultimei clasate CS Mioveni, echipă care a învins ieri cu 1-0 pe Petrolul și vrea să arate tuturor că nu a depus armele.

    FC U 1848 Craiova – UTA Arad 1-1 (1-0)

    Baeten 22 / Postolachi 72

    FC U Craiova: Gurău – Negru, Paramatti, Henriques, Huyghebaert – D. Albu, Asamoah – Baeten, Bauza, Bahassa (87 Mascarenhas) – Chițu (73 Ganea). Pe bancă: R. Popa – I. Zanfir, R. Grigore, Mascarenhas, van Durmen, Blidar, Blănuță, G. Ganea, Ibrahim. Antrenor: Nicolo Napoli

    UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu (46 Chindriș) – Batha, Cascini (65 Anton) – R. Pop (85 Șteau), Ubbink, Stahl (57 Postolachi) – Keseru (65 Milosevic). Pe bancă: Mociu – Da Silva, A. Chindriș, Șteau, Postolachi, Anton, Milosevic, R. Benzar. Antrenor: Laszlo Balint

    Arbitri: Szabolcs Kovacs – Ciprian Danșa (ambii din Carei-Satu Mare), Mircea Orbuleț (București). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești).

    Camera VAR: Iulian Dima (București), Romică Bîrdeş (Piteşti)

    Observator FRF: Nicolae Marodin (București)

    Observator LPF: Viorel Ilinca (Pitești).

    clas 12

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    7 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.