joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  PTF Nădlac II: camion cu 10 tone de deșeuri din Olanda, oprit la intrarea în România

  de Ioana Costaș | 5 februarie 2024, 11:42 AM | Știri Arad

  0

  (foto: Poliția de Frontieră)

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Protecției Consumatorului Arad, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu aproximativ 10 tone de deșeuri, acestea provenind de la o societate comercială din Olanda. Şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare. Astfel, autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate.

  „Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în data de 4 februarie, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetățean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă second-hand, de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Protecției Consumatorului Arad.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 9.600 kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport”, a transmis Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: Trei camioane încărcate cu mobilă second-hand și polistiren, oprite la frontiera Nădlac

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.