sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trei camioane încărcate cu mobilă second-hand și polistiren, oprite la frontiera Nădlac

  de Ioana Costaș | 31 ianuarie 2024, 11:10 AM | Știri Arad

  0

  Peste 48 de tone de deșeuri constând în mobilă second-hand și polistiren au fost oprite la intrarea în țară, la frontiera Nădlac. Marfa, care era transportată în trei camioane, provenea din societăți comerciale din Germania, Belgia și Olanda pentru firme din România.

  „Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de trei cetățeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă second-hand și polistiren, de la diferite societăți comerciale din Germania, Belgia și Olanda pentru firme din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Arad.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 48.200 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: Peste 11 tone de anvelope second-hand din Franța, oprite la Nădlac II

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.