marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Proteste la Serviciul Județean de Ambulanță Arad! Sindicaliștii acuză Ministerul Sănătății de incapacitate și bâlbâială

  de - | 28 septembrie 2017, 12:31 PM | Știri Arad

  0

  Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Arad s-a alăturat protestelor naționale la care au participat angajații din cadrul serviciului. Mitingul nu a afectat în nici un fel buna desfășurare a capacității de muncă a angajaților, la protest participând angajații care se aflau în tura liberă.

  Principala nemulţumire a sindicaliştilor e legată de salarizare. Aceştia susţin că veniturile lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, se vor diminua de la 1 ianuarie  2018, odată cu aplicarea regulamentului de sporuri.

  Pierderea tichetelor de masă va duce şi ea la diminuarea salariilor de la 1 ianuarie 2018. De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă. Potrivit acestora, la starea actuală a parcului de ambulanţe, învechit, duce lipsa de continuitate în achiziţia anuală de suplimentare şi înlocuire a ambulanţelor, program demarat în 2007.

  Achiziţia ultimului lot de 300 de ambulanţe a fost de asemenea întreruptă, mai notează documentul, care evidenţiază şi bâlbâiala şi incapacitatea Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Interne să încheie un contract-cadru pe patru ani în achiziţionarea a 4.000 de ambulanţe pentru serviciile de ambulanţe şi SMURD.

  Şi deficitul de personal este o problemă majoră, notează sindicaliştii.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.