sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Protest împotriva viitorului depozit de deșeuri în Sânicolau Mic

  de Special Arad | 21 iulie 2018, 8:30 PM | Știri Arad | Topic special

  3

  Sâmbătă, la orele prânzului, un grup de aproximativ 150 de persoane s-au adunat în cartierul Sânicolau Mic pentru a boicota proiectul de hotărâre al municipalității prin care se intenționează construirea unui depozit pentru deşeuri inerte pe un teren de 6,5 ha la ieșirea din Arad câtre Fântânele.

  Proiectul de hotărâre a revoltat mai mulți oameni care locuiesc în apropiere, în cartierul Sânicolau Mic, astfel că au dorit să-și exprime dezaprobarea față de depozitul de deșeuri. Aceștia sunt mai ales îngrijorați față de substanțele periculoase care urmează să fie depozitate pe terenul respectiv, temându-se pentru sănătatea lor și a copiilor lor. Protestul a afectat traficul, căci drumul a fost blocat aproximativ 20 de minute.

  Depozitul de deșeuri ar urma să fie făcut, potrivit Proiectului de Hotărâre a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z), din construcții și demolări, iar potrivit Studiului de Fezabilitate pentru depozit, dintre deșeurile care urmează să fie depozitate, amintim: cupru, bronz, alamă, aluminiu, plumb, zinc, fier, oțel, amestecuri metalice, staniu, deșeuri metalice contaminate cu substanțe periculoase, pământ, pietre, nămoluri care au fost sau nu contaminate cu substanțe periculoase, materiale de construcții cu conținut de azbest ș.a. Despre deșeurile periculoase, municipalitatea specifică în studiul de fezabilitate că vor fi închise în containere speciale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa citești și sa nu crezi, ,,Protest împotriva viiitor…….””în Sinicolau Mic frumos, lăudat, de apreciat, dar cind municipiul Arad la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, cind în municipiu, munți de gunoaie au fost adunate,neridicate de operator unde ați fost cei din Sincolau Mic atunci nu ați aparținut municipoului.??? Deci acel cartier, a dat dovadă că se poate face un protest spontan, dacă au interes pentru viața, sanatatea lor, mediului înconjurător, liniștea lor, față de cetățenii din centru, alte cartiere din municipiu, care nu iau nici o atitudine. Felicitări, de luat exemplu de la cei din cartierul mai sus mentionat , făcând ca ei poate ar mai schimba ceva în bine în acest municipiu. !

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. în loc să-l facă pe actualul amplasament al ARCHIM-ului demolat, unde există și o infrastructură de canalizare sau într-unul din fostele bataluri de ape fosfoamoniacale actualmente gol, ei preferă să transporte deșeurile din demolări lângă Stația Meteo, care are și o zonă de protecție!!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.