miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Protest #COLECTIV în ceață la Arad! Ce va fi oare dincolo de ea? (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 7 noiembrie 2015, 2:50 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  Știri Arad. A fost a treia seară în care tinerii arădeni au ieșit în stradă la un protest pentru resetarea sistemului, protest care are loc seară de seară în toată România. Sunt proteste împotriva corupției, împotriva clasei politice, protest pentru un viitor mai bun, mai curat.

  Din mijlocul lor ai putea avea impresia că este ceva „cool” să fii acolo. Nimic mai neadevărat… Cei 700 de arădeni care au umplut în această seară platoul din fața Primăriei, la fel ca cei 70-80 de mii, poate mai mulți, care au manifestat în toată țara, nu au ieșit în stradă nici ca să își facă „selfie”, nici pentru a bea o bere – mai ales că e destul de frig -, nici pentru că nu aveau ceva mai bun de făcut la ora aia sau să își întâlnească vreun prieten în Centru…

  Ei sunt acolo să urle pentru dreptatea lor. Să strige pentru o tinerețe furată de cei care au venit, acum 25 de ani în locul comuniștilor, de clasa politică coruptă în marea ei majoritate, de instituționalizarea șpăgii la toate nivelele, în spitale, în școli, în instituțiile publice etc.

  Ei sunt acolo pentru ca morții din #COLECTIV să nu fii murit degeaba. Colectiv s-a aprins de la o scânteie, iar acea scânteie a fost poate moartea celor 32 de tineri din club, dar totodată renașterea solidarității la români. „Am schimbat trei oameni, dar încă nu am realizat nimic”, spunea unul dintre manifestanți, referindu-se la demisiile lui Ponta, Oprea și „Piedone”. Și are atâta dreptate…

  A fost o ceață densă în această seară. E ceață densă și în politica românească. Tineretul e în stradă. Am ajuns să trăim într-o țară în care doar dând șpagă erai tratat în spitale, doar dând șpagă îți luai examenele școlare, doar dând șpagă îți găseai un loc de muncă.  Alții au dat șpagă ca să funcționeze, așa cum s-a întâmplat și la COLECTIV, acolo unde 32 de oameni au murit, iar alți 127 sunt arși prin spitale. Alții au dat șpagă ca să prindă vreo lucrare cu statul, alții să scape de pușcărie… Peste tot șpagă. Ne-a intrat în sânge…

  „Corupția ucide”, „Tăcerea ucide”, „Cine nu sare / Nu vrea schimbare!”, „Sataniștii schimbă comuniștii”, „Uniți, luptăm / România o salvăm!”, sunt doar câteva dintre scandările tinerilor arădeni. Nu a fost cruțat nici primarul Gheorghe Falcă, prin scandarea: „Ghiță Falcă, pleacă din Arad / Du-te înapoi la Brad!”

  Au fost trei ore pline de entuziasm, de speranță, de dorințe. Până acum știm ce a fost. Au fost 25 de ani de hoții, de delapidări, de jefuit această țară, de distrus industria, agricultura, pădurile. A fost un sistem al șpăgii, un sistem care a ucis – la propriu – oameni.

  La ora când scriem aceste rânduri, în stradă nu mai e nimeni. Afară, aceeași ceață densă… Clasa politică, în aceeași ceață densă… Oare ce va fi când se va ridica?

  GENERAȚIA #COLECTIV NU VREA DECÂT DREPTATE.

  12036532_1126480390718050_4364217533183561636_n

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … ceata mai sunt inca doi morti pe ziua de azi.Daca Artistotel ar trai in Romania de astazi, ar cere de bunavoie paharul de cucuta.Dar nu ar fi drept sa-l bea, nu trebuie lasat sa-l bea; paharul trebuie asezat in fata celor din Olimp.De foarte multe pahare am avea nevoie, sute, mii!In Romania post-decembrista am avut si avem inca putin din toate: tiranie, oligarhie, anarhie si din cand in cand democratie; toate isi fac ocheade, se mangaie una pe alta, aidoma femeilor din Lesbos.O data la patru ani ne prefacem ca suntem liberi si ca noi decidem.Acum, desi ar parea prea frumos, ‘’strada,, promite ceva.Cat de frumos descrie Julius Evola in ‘’Metafizica Sexului’’ mitul androginului, faptura aceea puternica pe care zeii nu o traznesc ca pe Giganti ci o despica in doua paralizandu-i puterea.Astazi ‘’strada,, e un androgin puternic cu palosul ‘’zeilor,, deasupra capului.Ramaneti impreuna, ramaneti uniti ca o falanga macedoneana.Ciclopul Natang de la Palat a dat drumul vulturului.Voi sunteti acum prometeii nostri.Nu-i lasati sa va manance ficatii.De 26 de ani suntem Poporulsisif, de data asta lasati pietroiul in varf!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.