Prosecco, în pericol. De ce ar putea să dispară una dintre cele mai îndrăgite băuturi ale Europei

Unul dintre vinurile preferate ale Europei, prosecco, ar putea să „sece” din cauza schimbărilor climatice, avertizează specialiștii.
„Riscul nu este doar să pierdem un produs viticol sau să vedem un peisaj schimbat, cu impact negativ asupra întregii economii. Riscul este să pierdem istoria unor comunități și rădăcinile lor culturale”, a spus dr. Paolo Tarolli, autorul principal al studiului și profesor la Universitatea din Padova.
Producătorii de prosecco sunt amenințați de vremea extremă. Ploile puternice și neașteptate erodează solul din podgorii, iar seceta face irigațiile aproape imposibile. Aceste instabilități climatice reduc semnificativ producția de struguri, iar prosecco se poate produce doar în culturile de la munte.
Aceleași motive climatice amenință și uleiul de măsline produs în Spania și orzul din Marea Britanie.
(Sursa: Bihoreanul.)
Comentariile portalului
@Rilu: Știi că în timpul celui de-al doilea Război mondial (și nu numai la acesta!), trupele de gherilă și partizanii, au adus pagube inamicului și, uneori, chiar l-au înfrâ (...)
inima e sufletul omului
Din păcate se vede de la distanta MARE, prostia, incultura, prosteala dată arădenilor pe bani mulți. Ne supăra faptul ca suntem de râsul curcilor , dar (...)