marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Prosecco, în pericol. De ce ar putea să dispară una dintre cele mai îndrăgite băuturi ale Europei

  de - | 9 septembrie 2023, 8:27 PM | Internaţional

  0

  (foto: captură video Wine Folly)

  Unul dintre vinurile preferate ale Europei, prosecco, ar putea să „sece” din cauza schimbărilor climatice, avertizează specialiștii.

  Prosecco, un vin spumant produs în podgoriile montane din Italia, este una dintre cele mai îndrăgite băuturi alcoolice din Europa, dar o analiză recentă arată că recoltele sunt „fragile și sub amenințare”.

  „Riscul nu este doar să pierdem un produs viticol sau să vedem un peisaj schimbat, cu impact negativ asupra întregii economii. Riscul este să pierdem istoria unor comunități și rădăcinile lor culturale”, a spus dr. Paolo Tarolli, autorul principal al studiului și profesor la Universitatea din Padova.

  Producătorii de prosecco sunt amenințați de vremea extremă. Ploile puternice și neașteptate erodează solul din podgorii, iar seceta face irigațiile aproape imposibile. Aceste instabilități climatice reduc semnificativ producția de struguri, iar prosecco se poate produce doar în culturile de la munte.

  Aceleași motive climatice amenință și uleiul de măsline produs în Spania și orzul din Marea Britanie.

  (Sursa: Bihoreanul.)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.