miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Propunerea României la Oscar, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, la Cinema Arta

  de Special Arad | 23 septembrie 2018, 3:04 PM | Cultură | Film

  0

  (foto: CineMagia)

  Un film care nu are nevoie de prea multă introducere, cel mai recent (și totodată așteptat) film al regizorului Radu Jude ajunge marți, 25 septembrie (ora 20:00), în premieră la Arad! De asemenea, despre experiența de a lucra cu Jude și de a participa la „reconstituirea” propusă de acesta, publicul arădean va avea ocazia să vorbească după film cu actrița principală, Ioana Iacob.

  „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” este marele câștigător al Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary și propunerea României la premiile Oscar 2019, pentru categoria Cel mai bun film într-o limbă străină.

  „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” a fost o replică rostită în Consiliul de Miniștri din vara anului 1941, înainte să înceapă purificarea etnică pe Frontul de Est. Filmul prezintă povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă. Pornind de la cuvintele din titlu, Radu Jude încearcă să demonstreze că actele violente nu sunt singura cale către barbarism.

  Regia: Radu Jude
  Cu: Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan
  Durata: 140 min
  N-15: Nerecomdandat sub 15 ani

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.

  Preț bilete:
  – 10 lei preț întreg
  – 5 lei preț redus pentru studenți și pensionari
  – 2,5 lei preț redus pentru elevi (cu carnetele vizate la zi)

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.