marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Promisiunile SUA: Nu sunteti singuri în fața Rusiei

  de - | 13 noiembrie 2021, 10:07 PM | Internaţional

  1

  Statele Unite îşi vor continua politica de a fi alături de aliaţii şi partenerii lor de la Marea Neagră pentru a întări disuasiunea şi pentru a garanta că acţiuni precum cele desfăşurate în ultimii ani de Rusia în regiune nu vor merge mai departe, a spus însărcinatul cu afaceri ad-interim al Ambasadei SUA în România, David Muniz. Autorităţile americane colaborează activ cu autorităţile de la Bucureşti pentru ca România să avanseze spre Programul Visa Waiver, a adăugat el.

  Declaraţiile au fost făcute la bordul USS Mount Whitney, nava comandant a Flotei a VI-a a SUA, care a ajuns vineri pentru o escală în Portul Constanţa, alături de distrugătorul USS Porter, ambele aflându-se în Marea Neagră, conform Marinei americane, pentru operaţiuni maritime de rutină alături de parteneri şi aliaţi din NATO, relatează Agerpres.

   

  „Semnificaţia vizitei navei (la Constanţa – n.r.) este importantă. Ilustrează relaţia de securitate excelentă şi foarte puternică dintre ţările noastre”, a spus David Muniz.

   

  Constanţa este al treilea port, după Istanbul, în Turcia, şi Batumi, în Georgia, în care a oprit USS Mount Whitney de la plecarea din Gaeta (Italia), la 29 octombrie. Nava va părăsi duminică portul Constanţa.

  Mai multe detalii pe digi24.ro

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.