duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Proiectul Regulamentului de închiriere a locurilor de parcare în zonele rezidențiale, respins în Consiliul Local Municipal

  de Raluca Medeleanu | 21 decembrie 2017, 4:00 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  3

  Proiectul de hotărâre care prevedea noul Regulament pentru parcările rezidențiale a căzut astăzi în ședința Consiliului Local Municipal, căci chiar dacă doar 7 consilieri au votat împotrivă din cei 18 prezenți, nu s-a reușit adunarea numărului necesar de voturi, acea condiție de „două treimi”. Astfel că, deocamdată, condițiile de închiriere a unui loc de parcare de reședință rămân neschimbate.

  Consilierii opoziției au ținut să explice că motivul pentru care s-au opus acestui proiect este că nu consideră corect felul în care s-a realizat delimitarea zonelor A, B, C și faptul că este o discriminare că unii locatari trebuie să plătească, iar alții, la o stradă distanță, nu.

  Cu toate acestea, primarul Aradului, Gheorghe Falcă i-a asigurat pe consilierii că deși Aradul nu va beneficia de un Regulament de organizare și funcționare a parcărilor de reședință, la ședințele viitoare: „vom vota fiecare capitol, pe rând, pe majoritate simplă”. Așadar, se plănuiește „aceeași Mărie, cu altă pălărie”, dar despre toate acestea vom reveni cu informații îndată ce acestea vor fi făcute publice.

  Soarta a fost aceeași și pentru celălalt proiect legat de parcări aflat pe ordinea de zi, care privea sistemul de administrare a parcărilor cu plată amenajate pe domeiul public al Aradului. Și acesta a fost respins, primind 11 voturi „pentru” și 7 „împotrivă”.

  Consilierul local Marin Lupaș a adus în discuție o situație pe care o consideră contradictorie, în ceea ce privește taxarea parcărilor din Aradul Nou și centru, iar Lilioara Stepănescu, secretarul Primăriei Arad, i-a explicat că taxarea a fost posibilă prin intermediul unui mandat special pentru parcările respective. De asemenea, aceasta a ținut să sublinieze că nemajorarea tarifelor ar putea fi motivul pentru care societățile din subordinea Primăriei înregistrează pierderi.

  La ora actuală, în Arad există un total de 5144 locuri de parcare, asta la o populație de 159.074 locuitori (cel puțin, potrivit recensământului din 2011). Consilierul local PNL, Antoanela Naaji, dorise să introducă un amendament proiectului prin care să se suplimenteze numărul locurilor de parcare în anumite zone ale orașului. Dat fiind faptul că proiectul a fost respins, rămâne de văzut dacă pe viitor se va relua în discuție acest amendament.

  Numărul locurilor de pacare actual, defalcat pe zone, îl puteți afla în tabelul de mai jos:

  numar parcari rezidentiae arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Se Mimează o încercare firavă de a rezolva o Mare Problemă.
   Dar nu este o noutate! „Regenerarea Urbană” a veniturii brădene, este o cacialma și bine înțeles că nu are cum să fie Soluția ce o așteaptă cetățenii Aradului.
   Se caută doar soluții de a „mulge bugetul” și în continuare, în singura strategie ce este consecventă de când ne-am pricopsit cu filfizonul. Anume SIFONAREA banului public, către clica de mafiozii din subordine.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Si mai trebuie sa suportam si amendamente ale slugilor si rapandulelor primarului, prin care să se suplimenteze numărul locurilor de parcare în anumite zone ale orașului, care vor beli lumea de bani si vor invrajbi vecinii. Poate se vor impaca la Ziua Vecinului, cand slugile si rapandulele impart calendare si tuica de Brad de proasta calitate.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.