sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Proiectul Legii salarizării. Veniturile artiştilor vor înregistra creşteri importante

  de Special Arad | 14 septembrie 2015, 10:21 AM | Naţional

  0

  De la salarii de muncitori necalificaţi la venituri de invidiat. Guvernul le pregătește artiștilor români majorări salariale uriașe în noua lege a salarizării, după ce mulţi dintre ei au primit salariul minim pe economie. Astfel, actorii sau balerinii care câştigă acum în jur de 2.000 lei vor putea încasa venituri de bază mai mari de 7.000 lei.

  Executivul s-a gândit şi la artişti. Este vorba despre venituri majorate pentru aceştia, potrivit proiectului Legii salarizării, atât pentru managerii de teatre, dar şi pentru actorii şi tehnicienii din opere.

  Este vorba în primul rând despre o majorare a salariului pentru manager, acesta va câştiga lunar peste 9.000 de leiOamenii de bază, actorii, balerinii, instrumentiştii, regizorii vor câştiga un salariu de bază de peste 7.000 de lei, iar un debutant va câştiga începând cu 1.700 de lei.

  Artiştii se plângeau că veniturile nu le ajung şi asta în condiţiile în care acum un debutant câştigă undeva în jur de 700-800 de lei, mai puţin decât salariu minim pe economie, iar un actor experimentat câştigă în jurul a 2.000 de lei.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.