miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Proiectul legării canalizării Livadei de Grădiște, retras din nou. În culise, se poartă negocieri politice acerbe

  de Raluca Medeleanu | 9 august 2022, 12:28 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Primarul Iosif Bimbo, prezent la ședința CLM

  Vor prelua conductele Aradului viitoarea canalizare din Livada sau nu? Iată un subiect ce devine laitmotivul verii. După o ședință de consiliu în care proiectul a primit „eject” și încă trei dezbateri pe temă cu reacții negative (una cu consilierii și două cu cetățenii arădeni), legarea canalizării din Livada de cea existentă în Grădiște pare o ambiție atât de mare pentru primarul Iosif Bimbo și susținătorii săi din municipiu, încât a fost produsă încă o tărăgănare, doar, doar, o să se schimbe apele și va trece la un moment dat de vot.

  Ieri, toate discuțiile pe care le-am purtat cu diferite părți implicate dădeau aceeași concluzie: consilierii de la toate partidele politice din CLM în afară de PNL nu aveau de gând să voteze astăzi proiectul. Decizia părea clară: nu au fost suficient de convinși că nu există riscuri asupra afectării funcționalității canalizării din municipiu. Astăzi însă, nu au mai apucat să-și exprime votul, întrucât primarul Călin Bibarț a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi, fără să invoce vreun motiv anume. Surprinzător sau nu, toți au fost de acord cu măsura.

  Primarul Livadei a fost și el în sală, însă spre deosebire de dățile anterioare când era extrem de vocal, a participat pasiv la ședință, fără să aibă nicio intervenție.

  Nici Bibarț nu ne-a părut convins

  Trebuie menționat că până acum, la toate dezbaterile, cel care a „marșat pe idee” și a vorbit din partea Primăriei Arad pe subiect a fost viceprimarul Lazăr Faur, Bibarț absentând la toate întâlnirile. Curioși despre părerea primarului asupra subiectului, l-am abordat după ședință pentru a afla și care este motivul pentru care a cerut o nouă retragere a proiectului astăzi. Edilul ne-a dat de înțeles, destul de voalat, că nici el nu îmbrățișează proiectul.

  „Au mai fost câteva discuții… să le spun și tehnice, și politice… eu îmi mențin punctul de vedere. E un vechi proverb care spune: fă bine altuia fără să-ți faci rău ție și fă-ți ție bine, fără să faci rău altuia. Cred că în acest proverb ne regăsim și noi acum în acest subiect. Probabil că vor mai fi discuții, se mai dorește consultare cu operatorul de apă și canal. Temerea cea mai mare este să nu fie probleme la un moment dat că sunt cantități mari de apă… eu oricum consider că dacă 1% există risc, oricât de mult bine mi-aș dori să fac unui vecin, nu pot să fac rău arădenilor”, ne-a spus Călin Bibarț.

  Pe surse, aflăm că ar fi negocieri acerbe politice pe subiect și că unii consilieri poartă discuții de genul „eu îți votez proiectul cu condiția ca și tu să-mi votezi proiectul meu”. Rămâne de văzut care interese vor prima și de această dată, în momentul în care, într-un final, vor ajunge la concluzia că a sosit și timpul supunerii proiectului la vot în Consiliul Local Municipal – forul decisiv pentru înfăptuirea acestei „racordări”.

   

  • Citește și: Nicio mână nu a fost ridicată la întrebarea vicelui Faur: „sunteți de acord să alipim conducta de canalizare din Livada de cea din Grădiște?” – Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.