Proiectul gropii de gunoi pentru moloz, care a scos lumea în stradă la Sânnicolau Mic, mutat la ieșirea nordică a orașului

  de Raluca Medeleanu | 24 noiembrie 2021, 11:47 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Planurile municipalității de a amplasa o groapă de gunoi destinată colectării molozului la ieșirea din cartierul Sânnicolau Mic, spre Fântânele, nu au fost acceptate de locuitorii cartierului respectiv, care – în urmă cu trei ani – au ieșit chiar și în stradă. De atunci, Primăria a dat semne că a abandonat ideea, iar acum acest lucru a fost confirmat, în ședința de Consiliu Local de marți, 23 noiembrie.

  Primăria a renunțat la amplasamentul inițial, dar nu și la groapa de gunoi însă. Proiectul de hotărâre care a trecut ieri de votul consilierilor locali prevede realizarea unei zone de administrare și depozitare a deșeurilor nepericuloase (din construcții și demolări), în extravilanul municipiului Arad, în zona Centurii de Nord.

  „În mandatul trecut a fost o lungă dezbatere cu prezența locuitorilor din Sânnicolau, unde se dorea amplasarea unei astfel de platforme în zona de acolo. S-a renunțat la acel proiect, s-a găsit o altă locație mult mai favorabilă unei astfel de activități, în zona industrială din perimetrul CET-ului de afară, unde e și groapa de gunoi, unde sunt și mai multe firme din acest domeniu și s-a optat pentru realizarea acestei platforme de deșeuri nepericuloase în acel loc și mergem cu acest proiect înainte, ne mai fiind nicio discuție de realizare a sa în zona cartierului Sânnicolau”, a spus primarul Călin Bibarț.

  Beneficiarul Planului Urbanistic Zonal aprobat de consilieri este FCC Environment Romania SRL, chiar compania care gestionează și groapa de gunoi deja existentă în acea zonă și care este proprietar și pe parcela propusă pentru realizarea proiectului. Vorbim de o suprafață totală de 4.395 mp.

  Accesul la această nouă zonă de depozitare ar urma să se facă din cu acces din drumul DC 1697/3 și De 1692, dar și prin una dintre cele două variante de drumuri de incintă reglementate în baza Planului Urbanistic Zonal, o primă variantă de drum de acces fiind prin terenul care aparține de C-Gaz&Energy (fostul depozit de zgură, pe care compania l-a achiziționat de la CET), iar a doua variantă fiind pe drumul din incinta C-gaz, continuându-se prin incinta FCC Environment Romania SRL, pe drumul actual ce deservește depozitul de deșeuri LB1 – funcțiune existentă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.