luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Proiectul favorit în cadrul procesului de bugetare participativă, inițiat de USR

  de - | 10 iunie 2019, 7:44 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad a propus încă din 2017 alocarea unei sume din bugetul local pentru proiecte venite de la cetățeni. În urma derulării procesului de selecție, proiectul pentru amenajarea unui Skate Park, inițiat de colega noastră Daniela Săbău, a primit cel mai mare număr de voturi.

  Începând cu 2019, bugetul local al municipiului pune la dispoziția arădenilor o sumă care va fi folosită pentru implementare unor proiecte inițiate de către locuitori. După parcurgerea etapelor, care au inclus depunerea proiectelor, un test de conformitate la criteriile impuse de finanțator, iar apoi votul publicului, proiectul pentru amenajarea unui Skate Park a fost favoritul arădenilor.

  Daniela Săbău, USR Arad: „Aradul are nevoie de inițiative cât mai diverse din partea cetățenilor. Inerția actualei administrații trebuie spartă, iar soluția poate veni tocmai dinspre cei care contribuie cu sume la buget.

  Bugetarea participativă, așa cum a fost implementată în municipiul Arad, are nevoie de îmbunătățiri substanțiale. Se impune o publicitate mult mai bună, o diversificare a domeniilor în care pot fi depuse proiecte, inclusiv crearea unei categorii open.

  Pentru viitor, USR va susține transparentizarea acestui proces, o implicare mai largă a cetățenilor. Selecția trebuie să  aibă la bază dezbaterea publică a proiectelor, precum și o analiză a ceea ce s-a realizat anterior”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.