Proiectul Europe Direct Arad continuă

  de Special Arad | 22 februarie 2019, 5:48 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Proiectul Europe Direct Arad continuă și în anul 2019, implementarea sa fiind realizată prin Centrul de Informare Europe Direct Arad, centru aflat în subordinea Direcției de Asistență Socială care este și stuctura gazdă a acestuia. Susținerea financiară a proiectului este asigurată de către Uniunea Europeană reprezentată de Comisia Europeană cu cofinanțare de la bugetul local.
  Activitățile acestui proiect sunt propuse și aprobate spre finanțare anual în urma evaluări Planului anual de comunicare. Astfel, Planul anual de comunicare pentru 2019 are ca punct de plecare STRATEGIA DE COMUNICARE a Centrului Europe Direct Arad 2018-2020 și cuprinde următoarele teme și priorități:

  – Alegerile pentru Parlamentul European din 2019
  – Anul 2019 – Președinția română a Consiliului UE – ”împreună pentru consolidarea proiectului european”
  – Cartea albă privind viitorul Europei.

  Pentru anul 2019, grupul țintă al proiectului este format cu prioritate de către elevi ai claselor a XII- a, studenți, tineri, profesioniști și lideri de opinie.

  Principalele activități propuse pentru anul 2019 sunt:

  Eurodezbatere ”Europa pentru mine”– dezbatere interactivă la nivelul liceelor și universitaților din regiunea Arad cu scopul cunoaşterii facilităților de stat membru și de cetățean al acestuia precum și importanța fiecăruia de a se prezenta la vot pentru Alegerile pentru Parlamentul European.

  Euro – Formatori între egali, activitate prin care ne propunem selectarea și formarea unor tineri din licee/universități pentru a interacționa direct și între egali pe teme europene.

  ZIUA EUROPEI – 9 MAI – eveniment organizat în comunitatea locală arădeană cu implicarea școlilor din Arad, organizarea Satului european cu programe artistice, simboluri europene.

  CARAVANA Europe Direct – EURO-ARC are ca scop principal aducerea informației europene, specializată și actualizată către cetățenii de la nivel local și județean.

  Prietenului meu ediția a XI-a – este un concurs de creaţie prin care se produc lucrări unice de către elevii talentaţi, pe baza cunoaşterii drepturilor cetăţeneşti, a conceptelor de educaţie interculturală şi a noţiunii de inovaţie.

  Puncte de informare europeană  – Proiectul Europe Direct își propune crearea de puncte de informare în județ (Peregu Mare, Pecica, Nădlac, Ineu, Sântana, Păuliș și Sebiș).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.