Proiectul de conservare a cuptorului de topit fier de lângă Zimbru a trecut de vot, dar cu emoții

  de Mihai Todoca | 31 January 2023, 3:43 PM | Administraţie

  0

  Cuptorul de topit fier „Jumelț - monument istoric

  Punctul 11 de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de astăzi face referire la refacerea cuptorului de topit fier „Jumelț”, aflat la 3 km de Zimbru, care este înregistrat ca monument istoric, iar consilierii au supus la vot aprobarea indictorilor tehnico-economici (DALI) pentru realizarea acestui obiectiv. Cuptorul se află în proprietatea Complexului Muzeal Arad.

  Chiar dacă subiectul central al ședinței era bugetul general al Consiliului Județean, acest punct cu refacerea cuptorului a ajuns să fie discutat mai intens, cu toate că a fost votat până la urmă, spre deosebire de buget.

  Consilierul Samuel Luca a arătat că ar exista o neconcordanță între prețul pe material din ofertă (8000 RON/tonă) și cel din documentație (aprox. 61 000 RON) pentru cuptor și că nu înțelege de unde este diferența de preț. După o discuție în plenul ședinței cu arhitecta Maria Tămășan, lucrurile tot nu au fost tranșate, la final intervenind directorul executiv Dorina Pușcaș:

  „Mi-ați spus ieri că ați discutat cu doamna Tămășan, și că în principiu v-ați clarificat, doamna Tămășan a fost pe la Consiliul Județean, mi-a spus că s-a clarificat, astăzi avem din nou o surpriză… Punctul de vedere din partea Serviciului Tehnic este că noi propunem menținerea acestui buget, deoarece este vorba de niște pierderi acolo pe care nu le plătește nimeni. Una este să ai preț de producător și alta este să ai preț de produs finit”.

  Consilierul Samuel Luca a încheiat cu : „Da. Am ajuns în mijlocul ridicolului. Vă mulțumesc”.

  În aceeași ședință, s-a mai votat și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în proiectul de hotărâre care vizează „refacerea căii de rulare Alfa la Aeroportul Arad”, CJA fiind cofinanțator. Proiectul se află în faza de studiu de fezabilitate.

  Totodată, Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest a primit un spațiu în suprafață de 91,50 de mp unde își va putea desfășura activitatea.

   

  Citește și: Ambulanța pentru Monumente Arad a salvat cuptorul de topit fier Jumelț • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.