marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Proiectul care ar scoate păcănelele din oraș a trecut de Senat și este la Camera Deputaților

  de - | 13 septembrie 2023, 12:13 PM | Naţional

  0

  Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că proiectul PSD care prevede mutarea sălilor de jocuri de noroc (celebrele păcănele) în afara orașelor a trecut de Senat și este la Camera Deputaților.

  „A trecut de Senat, este la Camera Deputaților și va trece. Toate păcănelele vor dispărea din oraș. Va fi o perioadă să se adapteze acestei legi”, a spus Ciolacu.

  Proiectul de lege adoptat de Senat prevede ca sălile de jocuri și păcănele să fie scoase în afara localităților și să poată funcționa la cel puțin 50 de metri de limita teritorială a acestora. De asemenea, acestea nu vor putea fi amplasate la mai puțin de 300 de metri distanță de școli, parcuri sau locuri de joacă.
  Reprezentanții industriei au atras atenția că o astfel de măsura ar lăsa fără loc de muncă 40.000 de persoane, multe cluburi sportive ar pierde finanțarea, iar la bugetul statului nu ar mai ajunge peste 1,6 de miliarde de euro, notează stiripesurse.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.