„Proiectul Bunica”, la KF

  de [email protected] | 10 septembrie 2020, 12:26 PM | Cultură | Film

  0

  Programul KineDok continuă sub forma unui cinema ambulant, alternativ și fresh, ce face încă o oprire pe terasa KF joia viitoare, 17 septembrie, de la ora 20:30. De această dată, publicul va putea explora memoria și trecutul printr-o experiență unică și captivantă, generată de un film creativ, fascinant și curajos: „Granny Project” – o coproducție maghiaro-germano-britanică.

  „Granny Project” (titlu original: Nagyi projekt, regia: Bálint Révész) este o investigație de 7 ani asupra memoriei și trecutului, un documentar ”coming of age”, un experiment realizat de trei nepoți alături de bunicile lor, spre a forma o punte de comunicare cu generațiile viitoare prin viața extraordinară a bunicilor și a moștenirii lăsată de acestea.

  „Profităm de zilele însorite de toamnă pentru a extinde șirul de proiecții în aer liber cu mai multe premiere locale și filme creative, aduse în spații mult iubite de comunitatea noastră”, anunță organizatorul local, asociația CitiZenit.

  Proiecția filmului va avea loc la terasa KF arad (Piața Avram Iancu, nr. 11). Accesul la acest eveniment se face în baza unui bilet. Prețul unui bilet este de 12 lei și poate fi cumpărat de la locație înainte de începerea proiecției, iar organizatorii încurajează rezervarea locurilor din timp. Accesul în spațiul de desfășurare a evenimentului începe de la ora 19:30.

  Sinopsis:
  Trei nepoți și bunicile lor se îmbarcă într-o călătorie anarhică în căutarea moștenirii istorice și personale. Cum funcționează memoria? Cum pot fi transmise experiențele din generație în generație? Cum schimbă actul narației experiența? Un road movie complex cu personaje captivante: spioana britanică cu un simț al umorului sec, unguroaica care a supraviețuit Holocaustului și dansatoarea germană a cărei privire înspre trecut se dovedește a fi cea mai dificilă.

  KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 7 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a șasea ediții, 14 documentare produse în țările participante vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

  KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de Asociația Culturală CitiZenit.

  Reguli și măsuri de funcționare în contextul pandemiei de COVID-19:

  * Participarea la acest eveniment este garantată printr-o rezervare online prin mesaj direct către pagina de Facebook CitiZenit sau printr-un email către adresa [email protected], numărul de locuri fiind limitat.
  * La intrarea în spațiul de desfășurare a evenimentului, organizatorul va efectua triajul observațional, persoanelor simptomatice și celor care depășesc temperatura de 37,3°C nu li se va permite accesul la eveniment.
  * Distanța minimă obligatorie între persoane este de 2 m.
  * Pe toată durata evenimentului purtarea măștii medicale/non-medicale este obligatorie în toate zonele de așteptare, în tranzit sau în zonă dedicată comenzilor la bar.
  * Organizatorul va pune la dispoziția publicului dezinfectanți și se va asigura că toate suprafețele vor fi dezinfectate înainte de accesul publicului.
  * Organizatorul își rezervă dreptul de a restricționa accesul persoanelor care nu respectă regulile de protecție și prevenire a infecției cu COVID-19.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.