Proiectele care schimbă radical Aradul intră în linie dreaptă! (P)

  de - | 24 septembrie 2020, 3:16 PM | Politikos

  1

  Aradul frumos nu este un simplu slogan – este un obiectiv la care se munceşte deja. Rezultatele încep să se vadă şi vor continua să schimbe oraşul radical. Sunt zeci de milioane de euro câştigate de administraţia liberală din fonduri europene, în timp ce alte proiecte sunt pregătite pentru a obţine finanţare.

  S-au făcut paşi mari pentru valorificarea Cetăţii Aradului. „Am semnat în prezenţa primului ministru Ludovic Orban un protocol prin care 80 de milioane de euro, bani europeni, vor ajuta la renovarea cetăţii şi transformării în centru civic. Este un vis al nostru, al arădenilor şi îl vom împlini. Am pornit deja demersurile pentru a renova, din fonduri europene, o serie de obiective, printre care Biserica Franciscană”, a declarat primarul PNL Călin Bibarţ.

  Refacerea centrului Aradului a început deja, iar administraţia PNL a dat un exemplu prin renovarea clădirilor reprezentative pe care le deţine – Palatul Cultural (gata deja), faţada Teatrului (se lucrează în acest moment), Colegiul Economic (gata), Colegiul Elena Ghiba Birta (se lucrează). În următorii patru ani, toate clădirile Primăriei din centru vor fi renovate. Deciziile luate pentru a impozita mai mult imobilele cu faţade degradate dă rezultate, tot mai multe clădiri au altă înfăţişare. Prin sprijinul acordat celor care îşi renovează faţadele, se urmăreşte ca în următorii patru ani să avem 60% din faţade renovate.

  Este pregătit un proiect în valoare de 25 de milioane de euro pentru remodelarea Bulevardului Revoluţiei, transformarea din zonă polarizatoare de trafic în zonă cu atractivitate ridicată pentru modurile de transport nepoluante. Tronsonul dintre Piața Revoluției și Piața Teatrului va avea trotuare extinse şi va fi conectat la zonele pietonale din Piața Avram Iancu și străzile Unirii, Vasile Goldiș și Mețianu. Un alt proiect, în valoare de 7,5 milioane de euro vizează amenajarea și punerea în valoare a malurilor Mureșului pe tronsonul cuprins între Parcul Europa și Podul Decebal. Proiectul prevede amplasarea de mobilier urban, locuri de joacă pentru copii, amenajări pentru recreere și socializare adulți (scuaruri, bănci, pergolă), amenajări pentru activități sportive, rețea de iluminat public ambiental și ornamental, refacerea vegetaţiei.

  „În perioada 2020 – 2024 depăşim etapa birocratică şi ajungem la lucrări în oraş pentru multe din proiectele la care ne gândim. Curajul schimbării înseamnă să îndrăzneşti să te apuci de poiecte mari, importante, care schimbă în bine aspectul oraşului, curajul de a face Aradul să strălucească”, a spus Sergiu Bîlcea, viitorul viceprimar PNL al Aradului.

  Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus Publicitate SRL, cod mandatar 21200012

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cine isi mai aminteste de proiectele utopice ale domnului Falca? Fantini muzicale pe Mures si gondole pe Muresel😂.
   Dar de cele 6 terenuri de sport – fotbal plus rugby- de langa terenurile ICRTI?
   Dar de luciul de apa pt canotori din zona Marului?
   Dar de parcarea subterana cu peste 500 de locuri din Piata Avram Iancu.
   Daca pana duminica toate astea sunt gata, sigur votez P(e)N(ibi)L!!!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.