joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Proiect strategic al Consiliului Județean Arad: modernizarea blocului operator de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

  de Special Arad | 22 decembrie 2021, 10:28 AM | Administraţie

  0

  Comunicat. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, le-a propus consilierilor județeni ca proiectul strategic al județului Arad pe programul transfrontalier Interreg VIA România Ungaria 2021 – 2027 să îl reprezinte modernizarea blocului operator de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. În urma argumentelor prezentate în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, propunerea a fost aprobată prin vot de consilierii județeni. Conform estimărilor, proiectul strategic va avea alocat un buget total de aproximativ 10,2 milioane de euro.
  „În prezent, România se află în perioada de programare și negociere a fondurilor externe nerambursabile aferente perioadei de programare 2021-2027. În acest sens, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a identificat nevoia urgentă de modernizare a blocului operator din sediul central, mai exact dotarea cu echipamente medicale specifice și lucrările complementare instalării acestora deoarece dotările care deservesc sălile de operație necesită intervenții complexe. Am preluat această necesitate a Spitalului și am demarat etapele necesare în vederea depunerii proiectului pentru finanțare europeană. Este o investiție fără precedent a Consiliului Județean Arad, care va însemna îmbunătățirea siguranței pacienților în sala de operatii și o șansă în plus la viață pentru aceștia, deoarece blocul operator este unul dintre cele mai importante spații din spital, unde de multe ori se duce o luptă între viață și moarte. Ca președinte al Consiliului Județean Arad, îmi doresc ca sălile de operație din spital să aibă condiții de înaltă calitate, să fie dotate cu aparatură la standarde europene, care să adauge valoare aptitudinilor medicilor chirurgi, iar toți acești factori să asigure o rată cât mai ridicată de succes a intervențiilor”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  În precedentul ciclu de finanțare al Programului Interreg România Ungaria proiectul strategic al Consiliului Județean Arad l-a reprezentat modernizarea drumurilor transfrontaliere. Consiliul Județean Arad a câștigat în totalitate banii alocați pentru opt județe, patru din România și patru din Ungaria. Este vorba de 13,89 milioane de euro, 20,2 km drum modernizat și 12,1 km drum nou construit.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.