Programul Nopții Albe a Galeriilor la Arad. Se celebrează, implicit, 51 ani de kinema ikon

  de [email protected] | 12 October 2021, 1:37 PM | Cultură

  0

  Noaptea Albă a Galeriilor (NAG) se va desfășura în acest an doar într-o parte din orașele anunțate, din cauza incidenței cazurilor COVID-19. La București, de exemplu, ediția aniversară (15 ani) a fost reprogramată în format online la data de 13 noiembrie. La Arad, în schimb, se pare că evenimentul rămâne „în cărți” pentru vineri, 15 octombrie.

  În program au fost incluse noile ateliere UAP (din spatele Consiliului Județean), Muzeul de Artă, atelierul artistului Nicolae Popa, Galeriile Alfa și Delta și Cafeneaua Literară Joy’s.

  „Intersectare” cu Media Art Festival

  Ca în fiecare an, data Nopții Albe a Galeriilor coincide cu data festivalului de artă media MAFA. Muzeul de Artă fiind inclus în traseu, cei 51 de ani de activitate ai grupului de artă experimentală arădeană kinema ikon va fi celebrat astfel și în cadrul NAG, cu un proiect special numit „kimæra”.

  Expoziția de la Arad prezintă patru elemente din instalația „kimæra”, inserate în spațiul de prezentare al lucrărilor din cadrul MAFA8.

  Ulterior, expoziția „kimæra” va fi prezentată și în capitală, la Rezidența BRD Scena9, la sfârșitul lunii noiembrie.

  Traseul Nopții Albe a Galeriilor la Arad, începând cu ora 18:00:

  • Atelierele UAP din Parcul Pădurice. Artiști participanți: Dumitru Șerban, Anamaria Șerban, Delia Brândusescu, Maria Furnea, Linda Barkasz, Corina Stoica, Ondina Turturica, Camil Păcurar, Mihai Păcurar, Moldovan Cosmin, Sofia Klemenco, Margareta Simo
  • Muzeul de Artă Arad, la Sala Ovidiu Maitec, ediția a 8-a a Media Art Festival. La sala kinema ikon, un eveniment special ki
  • Atelier Nicolae Popa, str. Lucian Blaga nr. 8
  • Galeria Alfa, Linda Barkasz – grafică
  • Galeria Delta, Dumitru Șerban – sculptură monumentală
  • Joy’s Etaj, expoziția workshopului de gravură coordonat de Adrian Sandu
  • Joy’s terasă, concert Desolate Moors, ora 20.00

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.