vineri, 22 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Programul de guvernare al cabinetului Ciolacu: trecerea la euro, salariu net de 1.000 de euro, panouri solare pe clădirile publice

  de - | 14 iunie 2023, 8:12 AM | Naţional | Politikos

  0

  (foto: Inquam Photos / George Calin)

  Noul cabinet Ciolacu și-a prezentat marți programul de guvernare pentru perioada iunie 2023 – decembrie 2024.

  Programul, structurat pe 233 de pagini, prevede principalele obiective economice și de reformă pe care viitorul executiv condus de liderul PSD își propune să le atingă în următorul an și jumătate de guvernare. Printre acestea se numără: aderarea României la zona euro, creșterea salariului mediu net la 1.000 de euro, reforme în Sănătate, Educație, creșterea PIB-ului, reducerea inflației sau montarea de panouri solare pe clădirile administrației publice din România.

  Noul guvern își propune ca salariul minim brut să ajungă la finele lui 2024 la valoarea de 3.900 de lei, comparativ cu 2.550 cât este în prezent. De asemenea, câștigul mediu net ar urma să fie de 5.086 de lei în 2024, comparativ cu 3.801 cât e în prezent – echivalentul a 1.000 de euro pe lună.

  „Avem trei obiective majore puse la baza programului de guvernare al noului Executiv: reducerea inflației pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor, recalibrarea financiară a unor sisteme publice vitale precum Educația și Sănătatea, creșterea investițiilor publice și private folosind masiv fondurile europene. A treia prioritate sunt investițiile. Vom privilegia sprijinul pentru orice proiect privat în domenii strategice precum agricultură, energie și transporturi”, se arată în document.

  Citește mai mult despre programul de guvernare pe Digi24.ro.

   

  Citește și: Lista miniștrilor propuși de PSD și PNL să facă parte din Guvernul Ciolacu • Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.