Program cultural de 1 Decembrie, pe paginile de Facebook Scena Online Arad Live, CMCA și Muzeul Preparandiei

  de [email protected] | 28 noiembrie 2020, 2:21 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Aproape întregul program cultural dedicat Zilei Naționale a României se va desfășura în acest an online, pe trei pagini de Facebook: Scena Online Arad Live, Centrul Municipal de Cultură Arad și pe Muzeul Preparandiei.

  Excepție de la evenimentele transmise online cu ocazia Zilei de 1 Decembrie vor fi ceremoniile religioase și depunerile de coroane din Parcul „Mihai Eminescu“ și de la Cimitirul „Eternitatea“.

  Programul „Scena Online Arad Live” este următorul:

  Ora 16.00 – „Un apus românesc”, cu Dj Sebuh
  Ora 18.00 – „Colțul Mariei”, cu Maria Truță, care ne va spune povestea campioanei gimnasticii românești Nadia Comăneci
  Ora 19.00 – Spectacol folcloric dedicat Zilei Naționale, prezentat de Nicoleta Pavel

  Evenimente online și pe paginile Facebook CMCA și Muzeul Preparandiei

  Separat de programul „Scena Online Arad Live”, programul evenimentelor online va începe încă din 30 noiembrie 2020, pe pagina de Facebook a Centrului Municipal de Cultură și pe pagina de Facebook a Muzeului Preparandiei, de la ora 19.00, când va fi transmisă înregistrarea unui concert omagial dedicat Zilei Naționale a României cu orchestra de cameră formată din Lucian Petrila – vioara I , Gabriela Petrila – vioara II, Gavril Cenădan – violă, Darius Tereu – violoncel, Romeo Sălăjan – contrabas și soprana Amalia Preda.

  Aceștia vor interpreta piese clasice din repertoriul compozitorilor români George Enescu, Constantin Silvestri, Bela Bartok și nu numai.
  Concertul va fi înregistrat în Sala Regele Ferdinand de la Palatul Administrativ.

  În deschiderea evenimentului, de la ora 18.30, vom transmite mesajul Primarului Municipiului Arad, Călin Bibarț, către cetățenii orașului Arad cu prilejul sărbătorii Zilei Naționale a României și de la ora 18.40 o scurtă prezentare a momentului istoric și a importanței pe care Aradul a avut-o în procesul înfăptuirii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

  Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României vor continua în 1 Decembrie 2020, când vom transmite online, la aceleași adrese (pagina de Facebook a Centrului Municipal de Cultură și pe pagina de Facebook a Muzeului Preparandiei) Gala Excelenței Arădene, eveniment în cadrul căruia se vor acorda diplome de merit instituțiilor și persoanelor care au activat în domeniile sănătate, învățământ, afaceri și sport, care s-au remarcat printr-un management și o activitate eficientă în acest an, în condițiile speciale cauzate de pandemia de SARS-COV-2.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.