Federația a aprobat noul sistem competițional. FCC Baschet Arad va debuta în campionat în 3 octombrie

  de Dan Lazăr | 11 iulie 2020, 4:58 PM | Sport | Știri Arad

  0

  În această săptămână s-a desfășurat o ședință a Consiliului Director al Federației Române de Baschet. În cadrul acesteia au fost stabilite o serie de amănunte cu privire la sezonul competițional 2020/21 în Liga Națională de baschet feminin, acolo unde va participa și FCC Baschet Arad. Iată mai jos detalii de la această ședință.

  Sistemul competițional

  – LNBF, 2020-2021: indiferent de numarul de echipe inscrise (14, 13, 12, 10,…6), competitia se va desfasura intr-un format cu o serie unica. Daca in LNBF sunt minim sase echipe inscrise, atunci se va reinfiinta si Liga 1 feminin; daca in LNBF nu sunt minim sase echipe inscrise, atunci se propune organizarea unei ligi unice feminine, dar fara reinfiintarea Ligii 1.
  Faza 1 LNBF: se joaca fiecare cu fiecare, tur-retur, N jocuri si se face clasamentul;
  Faza 2 LNBF: se formeaza doua grupe:
  – grupa 1-8 (6) – va juca play-off, 3 tururi de 3/5 jocuri (jocurile duble cu o zi pauza intre ele); pentru locurile 5-8 se vor juca tururi de 2/3 jocuri;
  – grupa 9-N – va juca play-out, 2-3 tururi de 2/3;
  – Cupa Romaniei, Feminin, 2020-2021: se joaca 2 tururi si Final 4; locurile 1-2 din LNBF nu joaca si intra direct in turul 2;
  In Cupa Romaniei se joaca dupa aceleasi reguli ca in LNBF (referitor la numarul de straini si regula romanilor).

  Calendar competițional

  – LNBF va incepe in data de 03 octombrie si se termina in data de 15 mai (varianta in care vor participa 14 echipe).
  – CRF va incepe in 07 si 14 octombrie, cu Turul 1, iar Final 4 va avea loc in perioada 27-28 februarie.
  – Inscrierea in LNBF si CRF: au drept de inscriere cluburile care au participat in LNBF in sezonul 2019-2020, precum si alte cluburi afiliate la FRB care indeplinesc conditiile de eligibilitate. Un club poate inscrie o singura echipa in LNBF. Cluburile vor depune noul formular de inscriere si dosarul cu toate documentele necesare validarii inscrierii. Echipele care se inscriu in LNBF, 2020-2021, au obligatia sa participe si in Cupa Romaniei si Supercupa.
  Termen limita inscriere – 15 iulie 2020.
  Tragerea la sorti LNBF si CRF – va avea loc pe 25 august 2020, la sediul FRB, dupa validarea inscrierilor participantilor de catre Consiliul Director.

  Perioada de transfer: 03 august – pina cu 72 ore inainte de primul joc din LNBF; echipele, cu exceptia celor care participa in cupele europene FIBA, vor avea dreptul sa transfere maxim 5 jucatoare straine, dintre care maxim 3 non-europene; sunt permise 6 inlocuiri de jucatori straini si romani pana la 28 februarie 2021; in perioada 01-31 martie 2021 echipele mai au dreptul la un transfer prin care sa inlocuiasca un jucator foarte grav accidentat, cu aprobarea Comitetului Executiv.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.