ProFM a rămas „Pro” doar cu numele. Postul de radio a intrat în familia Digi





Rețeaua Pro FM își va schimba proprietarul. Stația de radio înființată la începutul anilor 1990 de grupul Pro (condus atunci de Adrian Sârbu) va trece la RCS, compania de comunicații care deține și postul de știri Digi 24.
Achiziția urmează să treacă zilele următoare prin formalitățile cerute în astfel de cazuri de Consiliul Național al Audiovizualului, înainte de a fi finalizată.
Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, angajații Pro FM au fost anunțați astăzi că Central European Media Enterprises și grupul RCS&RDS au ajuns la o înțelegere și că, după aprobarea CNA, grupul care deține Digi 24 va fi proprietar al Pro FM .
La anunțul făcut redacției Pro FM au participat și reprezentanți ai RCS. Alexandru Oprea (președintele grupului RCS), Ioan Bendei (administratorul RCS) și Cosmin Prelipceanu, redactor șef Digi 24, au venit la redacția Pro FM când a fost făcut anunțul legat de înțelegerea CME-Pro FM.
Discuțiile pentru rețeaua Pro FM au început în primăvară, cu mai mulți ofertanți, însă Digi 24 avea cele mai multe șanse.
Cine a mai fost interesat de rețeaua de frecvențe?
Inițial, când CME și-a anunțat intenția de a vinde operațiunile de radio din România, mai multe companii s-au uitat către portofoliul Pro.
Pe lângă RCS și Sorin Enache (cu Sebastian Ghiță printre finanțatori), de divizia de radio au mai fost interesați Ringier și Kanal D.
Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, prețul de pornire a fost de un milion de dolari. Ulterior, tot în primele faze ale discutiilor, s-a ajuns la două milioane de dolari.
În discuțiile finale au rămas Digi 24/RCS și compania lui Sorin Enache, dar nu se cunoaște nivelul financiar la care au ajuns ofertele celor doi.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)