Adrian Sârbu, acționarul majoritar Mediafax, reținut pentru 24 de ore: „Cazul meu – fabricat la comanda Pontaghiță”

  de O. Peniță | 2 februarie 2015, 9:35 PM | Naţional

  0

  Adrian Sârbu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori. El a fost audiat, luni seară, la Parchetul General, motivele audierii nefiind făcute publice până la această oră. Adrian Sârbu este acţionar majoriar al Mediafax Group.

  Adrian Sârbu a fost audiat, luni seară, la Parchetul General, motivele audierii nefiind făcute publice până la această oră. Adrian Sârbu este acţionar majoriar al Mediafax Group.

  În luna decembrie, în dosarul Mediafax Grroup au fost arestate, trei persoane: Roxana Grigoruţă, Dragoş Chiş şi Sorin Dinu – acuzaţiile fiind de evaziune fiscală şi spălare de bani, respectiv complicitate la aceste infracţiuni. Procurorii susţin că Mediafax Group se folosea de cinci societăţi interpuse pentru a plăti, în parte, angajaţii pe drepturi de autor, rolul acestor societăţi fiind însă „acumularea de datorii în cascadă, conducând implicit la incapacitatea de plată a acestora, cu consecinţă directă în neplata taxelor şi impozitelor

  Mediafax Group a precizat, într-un comunicat, că îşi va promova în justiţie punctul de vedere „diferit de cel al procurorilor şi inspectorilor antifraudă care încadrează drepturile de autor la evaziune fiscală”. „În fapt, procurorii şi inspectorii antifraudă califică activităţile de drept de autor independente ca dependente şi le încadrează la evaziune fiscală. Avem un punct de vedere diferit asupra faptelor şi îl vom promova cu vigoare în justiţie”, se arată în comunicat.

  Redăm integral declaraţia lui Adrian Sârbu:

  “Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pecare le-am menţinut independente politic.

   Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

  Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituţii media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acţiune anti-evaziune şi spălare de bani.

  În aceste circumstanţe, singura mea apărare este evidenţa bunului simţ:

  În ultimii 25 de ani, am avut şansa, puterea şi talentul de a construi instituţii private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei ţări, am promovat principii stricte de guvernanţă corporatistă şi nu am încurajat niciodată spiritul infracţional în companiile mele. Am creat generaţii de profesionişti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărţind cu ei ideile mele şi ceea ce am câştigat. Am fost singurul român care a avansat în poziţia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acţionarii mei şi pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

  Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătaţi de putere nu mă emoţionează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar şi în obligaţia fiecăruia de a se supune legilor acestei ţări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menţinerea în activitate a companiei Mediafax şi asigurarea unor condiţii decente de muncă pentru oamenii aflaţi sub o nedreaptă presiune financiară şi psihică în această campanie de represalii”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.