sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Profesorul și eleva: „Doar o poză să salivez puțin și la somn” – o poveste sordidă de perversiune sexuală la un liceu din Pecica

  de Andreea Daniela B. | 23 martie 2022, 10:07 PM | Dezvăluiri | Știri Arad

  12

  (foto: Facebook, Loredan Bogdan/screenshot conversație cu Loredan Bogdan)

  Vârsta problematică a minorilor este, la noi, mai degrabă o temă de campanie electorală decât una abordată serios și responsabil pentru a fi rezolvată. Cu atât mai puțin protecția minorilor în fața unor infracțiuni, între care, traficul cu minori este, poate, cea mai „fierbinte”, despre care, ce-i drept, se vorbește mult și cam degeaba. Cu toate că nu mereu se ajunge atât de departe și mulți doar profită de corpul tinerelor pentru a-și satisface poftele, asta nu înseamnă că ceea ce fac ei nu este de condamnat, fie chiar și în cazurile în care primesc aprobare din partea persoanei de sex feminin. De obicei este vorba despre bărbați trecuți de prima tinerețe care încearcă să „agațe” adolescente, de cele mai multe ori minore, folosesc vestita metodă „loverboy”, le abordează, le fac pe acestea să aibă încredere în ei, poate chiar să se îndrăgostească, apoi urmează întâlnirile amoroase.

  „Profesor de sport cu apucături de pedofil la o școală din România: a fost reținut pentru 24 de ore”, „Alertă în Arad! Un pedofil urmăreşte fetiţele la şcoală şi face gesturi obscene!”, „Un pedofil de origine română, condamnat în Spania la aproape 300 de ani de închisoare”, „Pedofil la Aquapark-ul din Oradea! Un bărbat a fost arestat”, „Preotul pedofil, scandal uriaș, din cauza propriului copil”, sunt doar câteva dintre titlurile care apar pe prima pagină la o simplă căutare pe Google.

  Țintele provin de obicei din familii cu o situație materială modestă și, de preferat, fără prea mult suport din partea părinților, instabile emoțional sau doar sătule de situația în care se află, încercând să își găsească poate mult prea repede un scop în viață sau o persoană care să le ofere confortul de care nu au avut parte.

  O perversiune sexuală? Naivitate? Amândouă? 

  Școala este locul în care mergi ca să înveți, să crești și să te dezvolți intelectual. Cu toate acestea, o elevă de la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Pecica a avut parte de o experiență neplăcută – ca să nu spunem mizerabilă!- cu unul dintre profesorii care, teoretic, trebuia să îi insufle cel mult câteva lecții prețioase de viață. Datorită celor relatate de minoră, spunem „posibil caz” pentru că aceasta are totuși o vârstă destul de înaintată și încadrarea legală va fi complicată în acest caz, tânăra având 16 ani împliniți. De asemenea, până la finalizarea anchetei, profesorul nu poate fi catalogat drept pedofil, mai ales că nu a trecut la fapte, acțiunea „consumându-se” pe internet. Însă, pervers sexual…poate fi numit?…

  Așadar, Loredan Bogdan, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a ajuns profesor (suplinitor) de sport în cadrul liceului în urmă cu un an, dar este si arbitru de fotbal, renumit la nivel județean. Cunoscut pentru aparițiile lui pe terenul de fotbal, de multe ori s-au scris articole, ba chiar a fost lăudat pentru profesionalismul său în ceea ce privește arbitrajul. De asemenea, „Lolo”, așa cum îi spun apropiații, a câștigat în urmă cu câțiva ani titlul de „cel mai bun arbitru arădean”, lucru cu care se și laudă pe pagina sa de Facebook.

  Exact ca un carusel, după dulcea victorie și după realizările cu care s-a făcut remarcat în teren, „Lolo” a reușit să facă un pas greșit care probabil îi va schimba viața radical. Ajuns profesor de sport la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Pecica, acesta a dat acolo de mulți elevi, dar în special de eleve, care se pare că l-au făcut curios, într-un sens nicidecum înțelept.

  Din păcate, una dintre elevele liceului, care culmea, nici măcar nu avea ore de sport cu profesorul Loredan, a ajuns să îi atragă atenția acestuia în așa fel încât, conform celor spuse de minora C.Ș., în vârstă de 16 ani, l-au făcut pe „prădător” să îi scrie pe Facebook, iar acela a fost începutul furtunii care urma să aibă loc.

  „Acum nu mai suntem prieteni pe Facebook, l-am blocat în momentul în care m-a chemat să mă văd cu el seara”, a spus minora.

  Se pare că, undeva la începutul săptămânii trecute, prin data de 15-16 martie 2022, Loredan a considerat că este înțelept (e ironic termenul) să aibă o conversație online cu eleva școlii în care profesează. După câteva rânduri care păreau inofensive, el a trecut la subiectele „mai importante” și chiar  s-a oferit, la un moment dat, să „o liniștească” pe eleva care se arăta agitată, ba chiar i-a propus să îl sune, asta după multe subiecte discutate și multe mesaje cel puțin obscene trimise dintr-o parte a chat-ului către alta.

  Nu putem spune nici că tânăra a oprit dialogul la timp, însă oricum ar fi fost, profesorul trebuia să evite orice subiect care ar putea fi controversat și care nu îi aduce o reputație bună, ori îi poate strica imaginea. Etic și corect ar fi fost ca el să nu îi scrie și să nu abordeze niciun subiect care nu ține de școală. Din păcate, din mesajele puse la dispoziție de minoră, se poate vedea și cum aceasta a întreținut conversația, însă subiectele cele mai sensibile par să pornească de la profesorul care îi oferă, sau cel puțin își dorește să îi ofere, sprijin, liniște și multe altele.

  „O să vezi că te sprijin și îți dau sfaturi bune (..) legat de școală, sport, sex, călătorii”

  După cum spuneam, dialogul nu s-a oprit, ba chiar s-a dovedit a fi doar începutul unei „povești” urâte, cu multe „scene” , unele chiar obscene, care au apărut pe ecranul telefonului lui C.Ș. Fata era îndemnată să trimită poze nud cu ea, videoclipuri în care face diferite gesturi cu gura și i se puneau întrebări legate de viața sexuală. Mai mult, conform mesajelor, ea nu era singura „junioară” pe care o aborda, căci profesorul a vorbit și despre o întâlnire pe care ar fi avut-o recent cu o „elevă de clasa a XI-a din Arad”. Nu știm cât de adevărată este această informație furnizată chiar de profesor în mesajele sale, însă printre rândurile scrise de acesta au existat și fotografii cu o tânără despre care „Lolo” spunea că ar fi eleva cu pricina, una dintre fotografii fiind cu ea dezbrăcată. Totuși, până în acest moment tindem să credem că erau doar niște fotografii care să o încurajeze pe C.Ș. să trimită și ea poze, lucru pe care ni l-a declarat și profesorul Bogdan. În plus, acesta a spus și că întâlnirea cu tânăra din clasa a XI-a ar fi fost o invenție, însă nici asta nu putem să știm sigur.

  mesaj

  „Fă acum video, buze, limbuța”, „Mai fă un clip cum ți țigara între buze, apoi scoate limbuța puțin, ești drăgălașă”, „Fă o poză cum dai pusi cu buzele tale frumoase”, „Ioai, e 1, suntem doi nebunatici”, „Ești albă? (notă red. culoarea pielii) Stilul acela franțuzesc. Pielea albă, sfârcurile maro, puța rozie”, „M-am epilat peste tot ca un bebeluș”.

  Dialogul continuă și mai intens după ce fata i-a explicat că a avut o relație și dă de înțeles că este încă îndrăgostită de acel băiat. Vom reproduce unele dintre mesaje, însă într-o ordine aleatorie. Reamintim că dialogul a fost susținut din ambele părți, însă comportamentul profesorului nu denotă profesionalismul sau măcar maturitatea de care ar fi trebuit să dea dovadă, aceasta fiind principala problemă și motivul pentru care s-ar fi ajuns și la poliție. 

  „Am înțeles. Simt că ai poftă de nebunii acum după așa discuții”

  -Nu am poftă sincer

  „Să stai pe spate să te lingă. Să îl apeși pe cap”


  „Intru la duș”

  A ook. Eu mă pun să dorm că mă simt obosită

  „Plss”

  ?

  „2, 3 poze”

  Mă pun să dorm, noapte bună

  „După ce mi-ai zis atâtea chestii intime nu ai încredere în mine”

  Am încredere, dar eu decid cui îi arat corpul meu și cui nu

  După ce ne cunoaștem mai bine. Am înțeles. De m-ai vedea acum”

  Probabil că da

  „De m-ai vedea acum”


  Cu toate că nu-mi place să repet, sunt obosită și trebuie să dorm

  „Te înțeleg perfect”

  Noapte bună

  „O rugăminte și apoi la somn eu duș și somn. Doar o poză să salivez puțin și la somn”

  Repet că nu dau poze de genul


  „Cu prezervativ l-ai supt?

  Nu

  „E ok fără. Tu în genunchi și el în picioare. Noroc că e trecut de 00.00 putem vorbi xxx. Sâmbătă m-am văzut cu o junioară”

  E și, cum era?

  „Woauu. Nu știe nimeni

  Îi ok, oricum am și o parte mai băiețoasă, te înțeleg.

  „Ai făcut și cu fete?”

  Nu. Nici chiar așa. Am crescut printre băieți de aceea sunt așa.

  Bani în schimbul tăcerii?

  La scurt timp după schimbul de mesaje, C.Ș. a decis că trebuie neapărat să spună cuiva tot ce s-a întâmplat, fiindcă s-a speriat. Minora a găsit alinare în femeia care se ocupă cu curățenia din liceu, tocmai ca să nu își îngrijoreze prea tare bunica. Îndemnată de femeia de serviciu, fata a mers la direcțiunea liceului și le-a arătat profesorilor conversația cu profesorul Loredan. După toate acestea, prof. Bogdan s-a prezentat la ușa casei minorei, conform spuselor bunicii acesteia, el și-a prezentat scuzele și a încercat să le ofere o sumă de bani „pentru problemele de sănătate și ca să își cumpere haine”. Din discuții aflăm, tot de la bunică, faptul că banii nu au fost acceptați și a fost depusă și o plângere penală împotriva lui, familia fiind mai mult jignită de ofertă decât îmbunați.

  A spus că a venit să își ceară iertare și mi-a spus că vrea să o ajute pe fata mea. În ce sens voia să o ajute? Știe că are probleme cu coloana și a spus că vrea să o ajute și de aceea ne dă bani. Când am văzut mesajele pe care i le-a trimis, o întreba dacă îi place din genunchi, pur și simplu mi s-a făcut rău. Mesajele au fost de marți până miercuri și joi a mers fata la direcțiune că s-a speriat de el. A mers și a întrebat-o pe femeie de serviciu ce să facă și ea a trimis-o la direcțiune. Pe 17 a fost chemată de patru ori la direcțiune și când era a patra oară acolo am sunat-o eu și atunci am aflat ce se întâmplă. Am vorbit cu directorul adjunct și ea mi-a spus tot. După ce a venit cu banii la noi eu am sunat directorul ca să îi spun”, povestește bunica lui C.Ș.

  „Înainte să îmi scrie pot spune că l-am văzut cum mă observă de vreo săptămână, se tot uita după mine, chiar vorbeam cu niște prietene și aparent se uită după multă lume. Eu le-am spus și fetelor acum să aibă grijă. Colegii așteaptă să vadă ce am rezolvat. Vrem să continuăm în instanță. Sunt fete și mai mici ca mine în școală care poate o să pățească ceva mai rău ca mine. Nu am mai auzit să fie așa cazuri în școală, dar unele dintre colege îl bănuiesc că le face poze în timpul orelor de sport”, a spus eleva.

  Cum spuneam, pe numele acestuia a fost întocmită o plângere penală și, conform comisarului șef al Poliției Pecica, Iulian Munteanu, dosarul își urmează cursul normal, fără nicio legătură cu decizia direcțiunii școlii, și va ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, acolo unde vor fi continuate cercetările.

  Cât despre meseria de profesor, Loredan are șanse mari să rămână fără „catedră”. Am discutat atât cu conducerea Liceului, mai exact cu directorul Daniel Toth, cât și cu șeful  Inspectoratului Școlar Județean Arad, Marius Gondor, care ne-au spus aproape același lucru. Aparent, joi, 24 martie,  urmează să se întrunească o comisie de disciplină care va decide soarta profesorului Loredan, iar la rugămintea șefului IȘJ Arad, decizia comisiei va fi adoptată în cel mai scurt timp posibil, având în vedere gravitatea acuzațiilor.

  Nu știm ce urmează să se întâmple. S-a constituit o comisie de disciplină la nivel de școală care o să cerceteze faptele și o să propună o sancțiune Consiliului de Administrație al școlii pentru că sancționarea cadrului didactic se face de către consiliu. A ne antepronunța, cu toată gravitatea faptei, nu e deloc ok. Fapta est deosebită, deci probabil sancțiunea nu va fi ușoară. În ceea ce mă privește pe mine, eu știu sigur că i-am cerut directorului Liceului „Gheorghe Lazăr” Pecica să se întindă pe o perioadă extrem de scurtă și să ia măsuri urgente. Ceea ce facem noi prin comisia de disciplină este una, dar bunica , din câte știu eu, a fost la poliție unde vor fi alte sancțiuni care nu fac decât să agraveze cercetările în partea noastră de școală, însă nu ne putem antepronunța”, ne-a explicat Marius Gondor, directorul Inspectoratului Școlar Județean.

  Pe de altă parte, secretarul general al Asociației Județene de Fotbal Arad, Vasile Rad ne-a spus că „AJF nu a fost informată oficial despre acest caz. Prin urmare, cel puțin deocamdată, nu se pune problema reținerii de la delegări sau a suspendării arbitrului Loredan Bogdan. În cadrul AJF Arad activează și arbitre tinere, aflate aproape de juniorat, dar nu am avut niciun astfel de eveniment. După ce vom fi înștiințați oficial, vom lua măsurile ce se impun”.

  În final am încercat să aflăm și părerea dirigintelui de la clasă, însă domnul Bogdan Moțica ne-a spus sec: „Nu mai știu de alte cazuri din școală. Nu sunt în măsură să comentez ceea ce s-a întâmplă”.

  Ce spune Loredan Bogdan?

  Am fost de acord cu profesorul Loredan Bogdan să nu postăm articolul înainte de ziua de joi, cu condiția să primim conversația completă dintre cei doi. Pentru aflarea adevărului am făcut-o.  De ce joi? Cum spuneam, atunci trebuie să aibă loc „judecarea” cazului în comisia de disciplină, însă acest lucru (ne referim la promisiunea noatră) a căzut din „schemă” în momentul în care am primit doar părți din conversație, unele în care se evită cele mai „fierbinți” (de fapt, cuvântul corect este jenant, sau murdar, sau mizerabil, chiar sordid) dintre replici, pe care noi le citisem deja și de existența cărora eram siguri.

  Nu a vrut să fie înregistrat… 

  Acesta a refuzat de la bun început să fie înregistrat, însă ne-a asigurat că este conștient că a greșit și că lucrurile au degenerat, dar spune că simte și că, într-un fel sau altul, i-a fost întinsă o capcană.

  Conform spuselor acestuia, el a reușit deja să ia legătura cu un avocat și așteaptă să fie chemat la poliție pentru mai multe declarații, însă momentan nu a fost la secție ca să ducă probe care să îl scape cumva de acuzații, deși ne cam îndoim că ar avea succesul scontat de el.

  De asemenea, el susține și că nu a fost la casa minorei cu intenția de a le oferi mită, ci a vrut să o ajute cu bani după conversația online în care aceasta îi spunea că urmează să își facă o serie de analize și că are o problemă la inimă de care se tratează și pentru care ia multe pastile.

  El spune și că, odată ajuns la adresa familiei, cândva în timpul zilei, după finalizarea orelor de curs, bunica minorei l-a așteptat cu o bâtă cu care l-a amenințat și cu care ar fi intenționat chiar să îi spargă mașina dacă se mai apropia de locuința lor, astfel dialogul dintre ei fiind unul aproape inexistent și prin care nu au reușit să pună problemele la punct.

  În plus, el a mai spus și că nu se aștepta să se ajungă în punctul în care este implicată poliția, dar și presa, tocmai pentru că în timpul conversației lor ei au căzut de acord că totul se bazează pe încredere.

  Totuși, la o analiză a conversației dintre cei doi am ajuns la concluzia că ambii sunt, într-un fel sau altul, vinovați.

  Profesorul a îndemnat eleva să îi explice dacă s-a simțit bine în momentele de intimitate, dacă i-a plăcut, ce senzații a avut și dacă preferă jucăriile sexuale sau obișnuiește să le evite. Din păcate, fata, probabil ceva mai slabă de înger din cauza vârstei, dar și a faptului că nu are neapărat o figură maternă pe aproape, a răspuns tuturor întrebărilor, ca mai apoi să realizeze că poate a făcut o mare greșeală pe care va trebui să o îndrepte, trăind cu impresia că profesorul i-ar putea face rău după ce a avut parte de o experiență mai puțin plăcută alături de un băiat din trecut.

  Conversațiile dintre cei doi au avut constant notă sexuală și subiecte controversate chiar și pentru un adult în toată firea. Din păcate, naivitatea tinereții a făcut-o pe C.Ș. să nu pună punct acolo unde trebuia, ci să vadă de fapt în profesorul un prieten căruia îi poate spune multe, poate prea multe.

  PhotoCollage 1647977454331 2084655083637634

  Pe de altă parte, dacă minora nu a știut unde să pună punctul, nici despre profesor nu putem spune cuvinte de laudă. Cu toate că minora s-a expus încă de la început și a spus prin ce trece, ce probleme are și cu ce s-a confruntat în trecut, profesorul nu a considerat că ar trebui să înceteze sau să o îndemne spre un psiholog, ci mai degrabă să îi pună în continuare întrebări care nu pot fi reproduse cu ușurință. Altfel spus, să o provoace, s-o încurajeze să meargă pe drumul dorit de el.

  El a cerut detalii despre momentele de autosatisfacere, ba chiar îi oferea sfaturi despre cum ar putea să facă să îi fie mai ușor, ce să folosească și cum să procedeze altă dată.

  PhotoCollage 1647978552431 2085751717739550

  Desigur, conversația nu a constat într-un număr mic de mesaje, chiar au existat nenumărate care au avut loc într-un timp destul de scurt, asta având în vedere că ambele părți au spus că au discutat doar de marți, 15 martie, până miercuri, 16 martie.

  De asemenea, Bogdan a negat și că ar fi încercat să discute cu minora și în incinta școlii, lucru pe care noi nici nu îl știam, însă ne-a declarat că nu a făcut nimic exagerat, doar a întrebat-o ce face, apoi tânăra i-ar fi zâmbit și i-ar fi sugerat ceea ce urmează să se întâmple (notă red. să aibă loc o întrunire a comisie de disciplină) .

  În final, reamintim încrederea despre care vorbea prof. Bogdan, tocmai pentru că acest lucru nu ar trebui să îi treacă prin minte unui adult în timp ce schimbă replici pornografice cu o minoră. Din nefericire pentru el, cumva, din motive necunoscute, chiar a crezut că acel „pact” de încredere va fi unul sacru, mai ales pentru că minora l-a asigurat că are parolă si amprentă la telefon, deci nimeni nu ar putea să îi vadă mesajele.

  parola

  După toate acestea, ce i se poate întâmpla lui Loredan Bogdan?

  Cineva va trebui, printr-un mod sau altul, să se ocupe de această problemă, iar Loredan Bogdan va răspunde pentru faptele sale. Astfel, la final vor exista trei variante:

  • El își va pierde dreptul de a mai preda la clasă și nu va mai fi lăsat să profeseze, cel puțin o perioadă lungă de timp
  • Nu va mai fi lăsat să mai arbitreze (această variantă este mai puțin probabilă)
  • Cercetarea penală continuă și după finalizarea anchetei el va răspunde în fața instanței, existând varianta ca acesta să răspundă penal pentru faptele sale. Desigur, dacă dosarul va ajunge la instanță și nu va fi „îngropat” undeva sau „pierdut” pe drumul ce leagă Poliția de Parchet și de multele interese care distrug de la temelie societatea românească.

  Va mai urma… 

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • nu arunca cu pietre poate fi si o inscenare s au mai vazut mii de cazuri de adolescente indragostite de profesori apoi inscenari camd profesorul a refuzat o faptul ca a raapuns cum a raspuns ma face sa cred ca fata aia e mai gerontofila decat asta pedofil!

    --5 voturi
    +1
    -1
    • Jack cel MARE, ce capcana?? e PROFESOR?, din cate stiu este un amarat de fost stivuitorist plecat din Webasto, un arbitru de fotbal care are o iubita cu peste minim 10 ani mai mare ca si el, cu ceva bani si o „meserie” din care mai face niscai banuti (nemunciti) cu care isi poate tine „iubitul ” acasa „vreo doi ani” si care a tras niste sfori sa-l angajeze „PROFESOR”.
     Este NEVINOVAT?, ai copii ?, ti-ar placea ca fiica ta sa aiba un asemenea profesor? Cei care-i plangeti de mila, ganditi-va la copiii vostri, la nepoti, nepoate, surori sau prieteni si pe urma aparati un asemenea specimen.

     +6 voturi
     +1
     -1
  1. … ma mir ca te-au lasat sa publici asa mizerie, chiar adevarata daca ar fi! Faci cu acest articol EXPLICIT mai rau decat oligofrenul ala la care te referi!Pe bune, chiar nu aveti putin bun simt? Articolul poate fi citit de o gramada de elevi, chiar asa? Ce-i cu OBSCENITATILE astea? Execrabil!!!

   +21 voturi
   +1
   -1
  2. E foarte periculos barbatul,trebuie castrat de urgenta ca altfel nu se linisteste.Mi-a trimis nenumarate poze indecente cu alti barbati( e bisexual)fara sa ii cer si insista sa ma vad cu el si sa ii trimit si eu poze……..insa fara rezultate.Foarte greu am scapat de el.Singura solutie a fost sa ii dau block peste tot,doamne ce oameni!!!!

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.