vineri, 13 septembrie, 2024

Special Arad Logo

    Enola Day – Profesorul în fustă și alte probe olimpice

    de Lajos Notaros | 26 iulie 2024, 7:30 AM | Opinii | Recomandările editorilor

    4

    Captiv în arșița verii, urmărind lumea de pe ecrane, mă surprind deseori încercând să devin și eu unul dintre ei.

    Dintre cei care știu și sunt siguri, au idei fixe și solide, fără îndoieli care te încurcă și te fac îndoit și nehotărât. Nu e bine, mai ales acum, în lumea virtuală a inteligenței artificiale, în acea lume despre care nimeni nu știe nimic precis, dar tocmai de asta este atât de simplu să-și formeze idei sigure despre ea.

    Îmi veniră toate astea în minte urmărind scandalul virtual și oarecum artificial despre apariția unui lector universitar în fustă. De fapt, nu el a fost cel care a postat fotografia, ci o doamnă revoltată de această apariție șocantă pentru ea până și pe virtual și artificial.

    Întrebat de situație, proful – este lector universitar, dar pentru elevi și studenți toți sunt profi – a spus foarte pe scurt că deocamdată nu are ce comenta, poate mai târziu, atunci când crede el de cuviință. Nu a reacționat de fel, nu a spus nimic, ceea ce, având în vedere antecedentele, pare chiar neobișnuit.

    Din discuțiile pro și contra, mai ales contra, normal, de pe virtual și artificial, am înțeles că omul este chiar un as al domeniului său, iubit de studenți și, din câte se pare, chiar și de colegi.

    Lucru mai deosebit în lumea despre care vorbim.

    Mai mult decât atât, proful, pe numele său Andrei Nae, este și căsătorit cu o femeie, profesoară și ea, englezoaică, din câte se pare, specializată în domenii apropiate cu cele ale soțului.

    Nu este mare lucru, Andrei Nae predă, pe lângă Universitatea București, și la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.C. Caragiale. O informație mai mult decât interesantă și care ar putea arunca o lumină mai clară asupra situației, având în vedere că soții sunt specialiști în tehnicile moderne, da, virtuale și artificiale, de creare a imaginii.

    Andrei Nae profesor

    Pornind de aici, nu se poate exclude – cel puțin la nivelul informațiilor pe care le avem – ca vestita de pe acum costumație feminină a profului să facă parte din metodologia de promovare și ilustrarea a tehnicilor în care s-a specializat. Până și refuzul său de a ieși cu precizări indică această variantă.

    Bineînțeles, publicul din fața ecranelor optează exclusiv spre o manifestare gay, comentând din această perspectivă ieșirea accidentală la rampă a lui Andrei Nae. Mai precis, Andrei Moran-Nae, fiindcă prin căsătorie și prin reciprocitate a preluat și numele de familie a soției, Bridget Moran-Nae.

    Și uite așa, aproape pe nesimțite, am ajuns la Olimpiada care se declanșează oficial astăzi, vineri, 26 Iulie.

    Vă întrebați, poate, cum așa? Ce are proful în fustă cu Olimpiada?

    Păi, dincolo de faptul că nici Johannis nu are nicio treabă cu Olimpiada, dar va fi prezent la ceremonia de deschidere după ce va participa și la banchetul dat de Macron, poate vă surprinde, dar Olimpiada este invenția grecilor, a acelor greci care, acum vreo 2500 de ani nu aveau nicio treabă cu alteritatea sexuală a celor din jur.

    Dimpotrivă, aș zice, fără să intru prea mult în temă, cei interesați pot găsi și despre asta tot ce vor și nu vor pe Internet.

    aD1iNzBmNDE3NjQ5MmZmNGFmNzFhZDYzMjdjZGZmYTgzNg.thumb

    Cu atât mai mult le recomand cercetarea cu cât, cel puțin așa simt eu acum, poate marcat și de căldura verii, nici Olimpiada nu mai este ce a fost odată. Și asta în ciuda faptului că este o reeditare a celei de a doua Olimpiade moderne, cea din 1900 din Paris, având în vedere că prima a fost, la inițiativa francezului Pierre de Coubertin, organizată, cum era firesc, la Atena.

    Și cu toate acestea, Olimpiada de la Paris care începe astăzi parcă se pierde în lipsa de interes general, oarecum minimalizat de multele probleme și provocări de care omul zilelor noastre este preocupat înainte de toate. E vorba de politică, de condițiile de trai și de ecranul sau ecranele care îi ocupă tot timpul. Pe urmă mai este și fotbalul, sportul care a crescut peste toate celelalte și care la Olimpiadă aproape că nu mai prezintă niciun interes. Nu se compară cu cel practicat la marile cluburi și la marile campionate între națiuni, cum au fost cele două terminate nu de mult.

    Și totuși, astăzi începe Olimpiada, delegația românească este formată din peste o sută de sportivi. Nu știu dacă știți, majoritatea lor este din zone defavorizate, atleții și atletele, plus canotorii și canotoarele fiind majoritatea din Suceava și Botoșani. Da, atletele, fiindcă echipa olimpică a României este formată majoritar din femei. Din 106 sportiv 56 aparțin sexului frumos. Și cu asta nu am spus totul.

    Echipa are în componență sportivi născuți în afară țării, fie că sunt români din naștere, fie prin adopție. Sunt și de culoare, trei atlete din Kenia, plus români și românce născute în afara țării, în SUA, Italia sau Republica Moldova. Și atunci încă nu am pomenit de francezul Felix Pierre Duchampt, cel care ne reprezintă la triatlon.

    Am pomenit de toate astea mai mult să atrag atenția asupra acestei echipe inedite și care exprimă spiritul vremurilor noi, cele trăite de noi de peste trei decenii și ceva. Iar de acest spirit, ne place ori nu, ține inclusiv întâmplarea cu proful în fustă de la București

    În ceea ce mă privește, eu, cât mă țin puterile și timpul, voi urmări evoluția lor.

    Până atunci le urez succes și la mai mare!

     

    • Citește toate articolele publicate pe Special Arad despre Jocurile Olimpice Paris 2024 aici: Jocurile Olimpice · Special Arad

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. … Lumea Occidentala a devenit un loc crud si corupt.Un comentariu socant sau prostesc, cantareste mai mult decat adevarul.Nimeni nu mai are rusine.Sunt recompensate superficialitatea, prostia, rautatea si guralivitatea.Nu mai avem deloc decenta.
      Nu mai avem nici rusine, nu mai stim ce e bine sau gresit.Privim la cele mai mari defecte ale oamenilor si le celebram.Minciunile si raspandirea fricii au devenit arme ale propagandei.Am devenit o lume a sloganurilor si a incitarii la ura, ne pierdem bunatatea, ne pierdem sufletele.Fluiditatea sexelor si LGBTQ sunt principala tema de lupta impotriva bunului simt comun.Traim intr-o lume in care suprimarea celor care gandesc normal si spun adevarul a devenit o normalitate.
      Ar trebui sa ne intrebam ce am devenit.Poate niste figuranti care topaim de dragul divertismentului grotesc.
      De ce mai avem civilizatie daca nu mai dorim sa fim civilizati?

      +8 voturi
      +1
      -1
    2. Completare la comentariul ”Pot spune că…”: mafia Olimpiadei a permis să boxeze un bărbat (care se consideră femeie) cu femei..!! Prima victimă a acestui ”erou”, o italiancă, care i-a rezistat 46 de secunde, deoarece după prima lovitură ”eroul” i-a rupt nasul…!(Conform ”Telegraph”). ”Felicitări” ”comisiei” pentru ”modernitatea” ei!!

      +4 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    6 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.