marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Gabriel Attal a devenit cel mai tânăr prim-ministru al Franței și primul care este homosexual declarat

  de - | 9 ianuarie 2024, 3:06 PM | Internaţional

  0

  (foto: Facebook, Gabriel Attal)

  Președintele Emmanuel Macron l-a numit marți pe Gabriel Attal, în vârstă de 34 de ani, în funcția de prim-ministru, devenind astfel cel mai tânăr premier din istoria Republicii Franceze și primul care este deschis homosexual, potrivit AFP, citat de G4Media.

  Emmanuel Macron a declarat pe X că se bazează pe „energia lui Gabriel Attal” pentru a pune în aplicare „proiectul său de rearmare și regenerare”, „în conformitate cu spiritul anului 2017: depășire și îndrăzneală”.

  Gabriel Attal a fost purtător de cuvânt al Guvernului din 2020 până în 2022, ministru al „Acțiunii Publice și al Conturilor” (Minister creat în 2007 de Președintele Nicolas Sarkozy, divizând Ministerul Finanțelor) din 2022 până în 2023 și ministru al Educației Naționale și Tineretului din iulie 2023.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.