Profesorii vor putea preda online, însă doar cu anumite condiții. Ce au aceștia de făcut

  de Special Arad | 10 septembrie 2021, 7:51 AM | Educaţie

  0

  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizează că nu este prevăzut niciun articol în lege care să-i permită unui profesor cu vulnerabilităţi medicale să solicite să predea doar online.

  Ministrul spune însă că profesorul poate merge la medicina muncii, iar dacă se constată că are boli care-l expun în faţa Covid-19, atunci el poate aduce adeverinţă medicală directorului şcolii şi poate preda online.

  Vorbind despre faptul că doar 61% dintre cadrele didactice sunt vaccinate, Cîmpeanu spune că e mult mai greu acum să-i convingă pe profesorii nevaccinaţi, dar că a pregătit o strategie în acest sens, atât pentru ei,cât şi pentru elevi.

  Cei peste 8.000 de salariaţi care s-au vaccinat peste vară sunt ”un plus, recunosc, dar este mai mic decât speram şi mai mic decât ne doream. Insistăm pe prezentarea de argumente şi punem la dispoziţie, după începerea şcolii (…) echpe mobile de vaccinare”, a mai precizat ministrul.

  Sorin Cîmpeanu a precizat că se va distribui un chestionar în şcoli, pentru a se afla intenţia părinţilor de a vaccina copiii. ”Este un chestionar simplu, pe care am anunţat că o să-l trimitem”, a mai declarat ministrul.

  Ministerul Educaţiei a făcut joi publice rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învăţământ preuniversitar (de stat) şi din sistemul de învăţământ superior (de stat şi privat).

  Astfel, din totalul de 317.531 angajaţi ai sistemului naţional de învăţământ s-au vaccinat 193.430 de persoane, reprezentând o rată generală de vaccinare de 61%.

  Faţă de ultima raportare se înregistrează un plus de 8257 de persoane vaccinate în sistemul naţional de învăţământ.

  Sursă Adevărul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.