Profesorii de educație fizică din Arad: este ilegală eliminarea orei de sport de la clasele primare!

  de Raluca Medeleanu | 14 februarie 2019, 11:18 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  1

  imagine cu scop ilustrativ

  Profesorii de educație fizică și sport din județul Arad au întocmit un memoriu prin care își exprimă dezaprobarea în legătură cu modificările planificate pentru proiectul planului cadru de învățământ pentru clasele primare. Mai exact, se prevede eliminarea orei de sport la clasele zero și întâi.

  După ce au analizat toate punctele din Referatul emis de Institutul de Științe ale Educației, au concluzionat că dacă Ordinul va intra în vigoare, acesta va afecta un număr de 11335 elevi.

  „Prin eliminarea disciplinei Educație Fizică la nivelul claselor pregătitoare și I, se încalcă art.68, punctul 2, din Legea Educației Naționale, în care se menționează că Educația Fizică și sportul în învățământul preuniversitar sunt cuprinse în trunchiul comun al planurilor de învățământ, aspect pe care îl considerăm extrem de grav. Așadar, modificarea planurilor cadru în condițiile prevăzute în referatul Institutul de Științe ale Educației reprezintă o ilegalitate”.

  La nivelul învățământului de masă, în județul Arad, situația defalcată pe clase și număr de elevi se prezintă astfel:

  – clase pregătitoare: 3797 elevi

  – clase I:  3751 elevi

  – clase a II-a:  3787 elevi

  Profesorii vor purta banderole albe, începând de astăzi, în semn de protest.

  Mai jos, textul integral al Memoriului întocmit de profesorii arădeni:

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. …noi avem copilu-n clasa a IV. Stiti cate ore de sport s-au “sacrificat” pentru a le baga pe gat matematica? De ce nu protestati si atunci? E mai nobila decizia unei invatatoare?

   Nu-i tin partea Ambramburicai da’ scoala romaneasca este exact cum este si-n varf! Praf! Cu mici exceptii totusi, da’ care sunt atat de mici incat majoritatea decide!

   PS: o sa o doara fix in 14 pe d-na Andronescu de protestu’ vostru cu banderola! Are “spate”…si in caz ca nu intelegeti si vreti sa iesiti in strada…au grija dragii jandarmi.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.