Începând din toamnă, elevii vor avea manual de… educație fizică

  de - | 1 August 2017, 8:50 AM | Educaţie

  0

  Anul școlar 2017-2018 vine cu schimbări pentru elevii de clasa a V-a. Începând din toamnă, elevii vor avea un manual de educație fizică, potrivit avantaje.ro.

  Pe lângă manualul de matematică, limba română sau chimie, elevii vor avea de răsfoit și manualul de educație fizică. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Liviu Pop, pe pagina personală de facebook. „Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică. Unul dintre manualele aprobate poate fi consultat AICI. În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele.  Caut soluții și pentru aceste situații.  P.S. Înainte de a emite păreri, lecturați puțin manualul. Multumesc pentru înțelegere.”a fost mesajul postat pe Liviu Pop.

  Cât de util este manualul de educație fizică?

  Decizia a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales că este pentru prima oară în istoria învățământului când se întâmplă așa ceva. Astfel, pe lângă echipamentul sportiv, elevii de gimnaziu se vor prezenta la orele de educație fizică și cu manualul special conceput pentru această disciplină. Dacă ministrul Educației consideră că această măsură este una benefică, asociațiile de părinți sunt de părere că acest manual este tot inutil și că astfel sunt cheltuiți bani publici.

  Întrebat care este utilitatea unui manual de educație fizică, Liviu Pop a ținut să facă o comparație cu alte discipline existente în programa școlară: „Orice disciplină care apare în programa pentru clasa a V-a poate să aibă manual școlar. La muzică nu avem manual școlar? Care este diferența între muzică și sport?”, a spus ministrul Educației, Liviu Pop, potrivit stirileprotv.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.