Prof.univ.dr.habil. Constanța Popescu, Doctor Honoris Causa al UAV

  de Special Arad | 20 November 2022, 12:20 PM | Educaţie

  0

  Comunicat. La finele săptămânii trecute, Sala festivă a Senatului s-a dovedit a fi neîncăpătoare la festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, doamnei profesor Constanța Popescu.

  Profesori, doctoranzi, foști studenți, prieteni au fost prezenți la Arad pentru a asista la ceremonia de acordare a înaltului titlu academic.

  Personalitate complexă, plină de energie, mereu dornică să se autodepășească ,doamna Constanța Popescu reprezintă un model de dascăl pe care orice tânăr și l-ar dori să-l întâlnească măcar o dată pe parcursul vieții de student.

  „Prof.Univ. Dr. Constanța Popescu este un remarcabil dascăl, un pedagog desăvârșit cu o bogată activitate științifică, apreciată la nivel național și internațional. Activitatea sa intelectuală este dublată de o activitate managerială intensă, domnia sa contribuind la dezvoltarea instituțională a Universității „Valahia” din Târgoviște.

  Este o personalitate de prestigiu a învățământului superior economic care va aduce un plus valoare comunității academice a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Ne bucurăm să onorăm reușitele acestei personalitățile care aduce cinste mediului universitar și să o primim în comunitatea noastră academică”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

  Din comisia de Laudatio au făcut parte: Prof.univ.dr. Maria Negreponti-Delivanis, Universitatea Macedonia din Salonic, Grecia, Prof.univ.dr. Valeriu Ioan Franc, Academia Română și Prof.univ.dr.habil. Leonardo Badea, Academia de Studii Economice București, Viceguvernator al Băncii Naționale.
  Președintele comisiei a fost prof.univ.dr Ioan Radu, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.