miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Până când Procurorul Verde European va deveni funcțional, Parlamentul European va verifica tăierile ilegale de păduri din România

  de Special Arad | 13 mai 2023, 10:49 AM | Administraţie | Internaţional | Naţional

  0

  (foto: Recorder)

  Reprezentanţi ai Comisiei pentru Petiţii din Parlamentul European se vor afla în România, săptămâna viitoare, pentru a evalua situaţia privind tăierile ilegale de păduri, semnalate în diferite petiţii, dar şi situaţia urşilor.

  „Săptămâna viitoare avem misiune a Parlamentului European pentru pădurile României! Am solicitat această vizită oficială a colegilor din Comisia pentru Petiţii ca să vadă la faţa locului situaţia tăierilor ilegale semnalate de numeroase petiţii ale cetăţenilor români. Analizăm şi situaţia urşilor din România alături de eurodeputaţi din Austria, Bulgaria, Estonia şi Spania în numeroase întâlniri cu autorităţi şi societatea civilă”, a transmis europarlamentarul Vlad Gheorghe.

  Acesta anunţă că misiunea se va afla la Bucureşti pe 15 mai, la Sfântu Gheorghe în Covasna pe 16 mai şi Suceava pe 17 şi 18 mai.

  Gheorghe a menţionat că din România mai participă Nicolae Ştefănuţă, Cristian Terheş şi Lorant Vincze, iar întreaga delegaţie a Parlamentului European reprezintă toate grupurile politice.

  Potrivit acestuia, până când Procurorul Verde European va fi funcţional, „avem multe alte căi de acţiune împotriva infractorilor de mediu, iar autorităţile naţionale trebuie să-şi facă treaba şi să aplice legile în vigoare”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.