Procurorul Roman, din Arad, sancționat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii

  de Special Arad | 9 februarie 2017, 3:50 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Procurorul arădean Florin Trăienuț Roman a fost sancționat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru utilizarea unor expresii inadecvate. Procurorul Roman nu se află la prima astfel de abatere, el fiind sancționat în urmă cu cinci ani cu diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de trei luni.

  Atunci, cuvintele sale au fost îndelung comentate în presa din Capitală, Florin Trăienuț Roman fiind pomenit și în emisiunea „În gura presei” prezentată de Mircea Badea. În aceea perioadă, Florin Trăienuț Roman își desfășura activitatea la Arad, fiind mutat între timp la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ

  Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a domnului Roman Florin Trăienuţ, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ

  În şedinţa de azi, 9 februarie 2017, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Roman Florin Trăienuţ, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ.

  În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat domnului procuror sancţiunea disciplinară constând în “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. s) din acelaşi act normativ – „utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de magistrat”.

  Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

  Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.