joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Procurorul general al Republicii Moldova, reținut

  de - | 6 octombrie 2021, 8:03 AM | Internaţional

  0

  (foto: Agora.md)

  Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți pentru 72 de ore, el fiind ridicat chiar din clădirea Procuraturii Generale.

  Potrivit presei de la Chișinău, Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost începută urmărirea penală împotriva sa.

  Anunțul a fost făcut de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

  Procurorul general este acuzat de corupție în cazul eliberării și achitării în dosarul fraudei bancare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.

  Ancheta a fost declanșată în urma sesizării deputatului PAS Lilian Carp.

  În sesizarea sa, deputatul Lilian Carp îl acuză pe Alexandr Stoianoglo că în 2011, când era deputat și președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, ar fi semnat un raport referitor la proiectul privind modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, prin care s-ar fi permis unor companii străine să facă spălare de bani în Republica Moldova, potrivit Radio Chișinău.

  Sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.