Update Procurorii DIICOT au intrat peste cea mai mare grupare care vindea droguri adolescenților și tinerilor cu bani, din București

  de Special Arad | 20 March 2023, 9:25 AM | Naţional

  0

  Procurorii DIICOT desfășoară luni dimineață o acțiune de amploare în cel mai mare dosar de trafic de droguri din București – anunță jurnaliștii de la Știri pe surse.

  Potrivit unor surse judiciare, procurorii și polițiștii fac 22 de percheziții care vizează un grup infracțional organizat de trafic de droguri.

  Grupul vizat deține monopolul pieței de droguri din București pe segmentul de adolescenți și tineri cu bani.

  UPDATE – Procurorii DIICOT „Canabis, cocaina și ketamină precum și comprimate de Xanax”

  „Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București efectuează 23 de percheziţii domiciliare în municipiul București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

  În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, membrii grupului au comercializat droguri de mare risc și de risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București. Până la acest moment, pe parcursul perchezițiilor domiciliare au fost identificate diferite cantități de canabis, cocaina și ketamină precum și comprimate de Xanax.

  Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Structura Centrală.

  Acţiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ,,Vlad Țepeș”.

  Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.