miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Procurorii au un nou cerc de suspecți în cazul atentatului în urma căruia a murit afaceristul arădean Ioan Crișan

  de Special Arad | 9 mai 2023, 2:17 PM | Știri Arad

  0

  După doi ani de anchetă, procurorii anunță că au un cerc de suspecți în cazul atacului cu bombă de la Arad, în urma căruia a decedat afaceristul arădean Ioan Crișan. Totodată, anchetatorii români au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece sunt informații că cetățeni străini care ar avea legătură cu atacul ar fi plecat spre aceste state.

  Detaliile au fost făcute publice chiar de procurorul general, într-o întâlnire cu jurnaliștii. Procurorii încearcă să restrângă cercul de suspecți identificat în cazul atentatului de la Arad din mai 2021, când Iona Crișan a murit după ce mașina pe care o conducea a sărit în aer. Până acum au dat declarații 400 de persoane, – prieteni, cunoscuți, parteneri de afaceri sau persoane cu care acesta avusese conflicte în trecut- a precizat procurorul general citat de Digi24.

  Procurorii spun că s-a folosit un exploziv de mare putere

  În atac a fost folosit un exploziv „de mare putere”, potrivit concluziilor procurorilor. Au fost dispuse şi finalizate multiple constatări balistice, fizico-chimice, traseologice şi expertize genetice. S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatări fizico-chimice. A fost stabilită poziţia materialului exploziv prin experiment judiciar şi constatări tehnico-ştiinţifice.

  Citește și: Momentul exploziei mașinii lui Ioan Crișan, surprins de camerele de supraveghere ale supermarketului | Video

  S-au realizat determinări cantitative ale materialului exploziv care a cauzat decesul victimei. Din punct de vedere al stadiului cercetărilor, urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), până în acest moment nu s-a dispus continuarea urmării penale faţă de o persoană.  Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit la Arad, după ce maşina în care se afla a explodat.

  Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate cu zeci de tone de peşte.

  Citește și: Explozia mașinii lui Ioan Crișan, din nou în atenție. Procurorul de la Înalta Curte, Romulus Varga, este în Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.