Procurorii au întocmit dosar penal pentru un arădean care trebuia să stea în izolare, dar a ieșit să-și plimbe câinele

  de Special Arad | 10 aprilie 2020, 2:46 PM | Știri Arad | Urmăriți

  1

  Comunicat. Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 09.04.2020 un dosar de urmărire penală urmare faptului că în data de 01.04.2020, organele de cercetare penală din cadrul Politiei Mun.Arad -Biroul Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană aflată în izolare la domiciliu, urmare revenirii din Germania, a fost depistată la data de 28.03.2020 în parcul Europa din municipiul Arad în timp ce plimba câinele.

  În cauză a fost dispusă de către organele de cercetare penală începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin.1 C.P.

  Urmărirea penală continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.