ExclusivProcurorii au fost sesizați din cauza unor gropi de gunoi „fantomă” în Bârzava! Primăria „se jură că nu fură”… și, bineînțeles, că nu știe nimic! (Video)

  de Mihai Todoca | 12 februarie 2018, 10:53 AM | Bârzava | Recomandările editorilor | Știri Arad

  10

  captură video

  Aflați într-o acțiune de verificare a unui agent economic care se ocupă cu tăierea și rindeluirea lemnului, vorbim despre o societate din Bârzava, doi inspectori de la Garda de Mediu Arad s-au văzut puși în situația de a lucra mai mult… decât și-au propus într-o zi obișnuită. La societate și-au terminat treaba repede, în sensul că au constatat că administratorul acesteia nu s-a conformat în a aplica măsurile unui control precedent (cu termen de conformare 14 ianuarie 2018) și l-au amendat rapid și legal.

  Însă, cum e românul… dacă moare capra mea, de ce să nu moară și a vecinului? Indiferent cine o fi el…

  Astfel, administratorul i-a invitat pe cei doi inspectori să constate cum se depun deșeurile menajere în localitate, chiar conducându-i la „niște” gropi de gunoi fantomă, două la număr. După ce s-au șters la ochi văzând tonele de gunoi neautorizate, nevenindu-le să creadă cum au fost înființate astfel de focare de infecție în inima codrului, inspectorii s-au dus val-vârtej la Primăria Bârzava pentru a afla ce părere are Primăria din localitate despre aceste gropi.

  Ei bine… primarul Faur, și vicele, secretara și secretarul, toți angajații s-au „jurat” că habar nu au de așa grozăvie, că nu știu cine ar putea duce tonele de gunoi într-o locație din localitate (deși dacă observați imaginile, aceasta pare amenajată și pregătită de depozitare). Iar inspectorii… ce să facă și ei? Că doar știu că primarul e din același partid cu omul care a și numit directorul la Garda de Mediu Arad, referindu-ne la președintele PSD, Dorel Căprar… Au plecat val-vârtej și s-au „acoperit”, în sensul că au întocmit o sesizare penală și… să afle Poliția și Parchetul cine a făcut groapa de gunoi.

  Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Arad, inspectorul Răzvan Hubert, a confirmat pentru Special Arad toată „povestea”, precizându-ne că a fost întocmită o sesizare penală către Parchet, procurorii urmând să afle cine, de ce, cum și pentru ce autorii – deocamdată necunoscuți – au decis să amenajeze gropi de gunoi în arii protejate.

  Dar de aici și până… aproape, nu credem că mai este cale lungă. Că cică sunt oameni în Barzava care se pot jura că „responsabilă” de groapa de gunoi este tocmai Primăria, care a dat „prestarea” de servicii unei firme de casă din localitate, iar aceasta, ca să nu cheltuie prea mult cu transportul gunoiului la gropile autorizate din județ, le „rezolvă loco”, chiar dacă ilegal.

  Și pentru că suntem siguri că nu se poate mușamaliza… vă promitem că revenim.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. E adevarat … gropile functioneaza de multi ani , sunt facute si administrate de primarie gunoiul fiind colectat cu asistatii sociali si o masina neautorizata pt asa ceva … tot de la o firma ce e in gratiile primariei si cu exploatarea de lemn din comuna . Dovezi … am filmata masina descarcand gunoiul la una din gropi anul trecut urmare a acestei filmari infiintandu-se cea de-a doua groapa ..
   Prima groapa a functionat in locul lasat paragina de balastiera ce a functionat in localitatea Capruta .

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Din câte știu, Primaria Barzava are contract de ani buni cu o firmă de colectare a gunoiului din Arad ,dar nimeni nu a văzut vreodată în comună o mașină specializată de colectare a gunoiului, deși Primaria plătește de ani buni, lună de lună colectarea către firma autorizată din Arad.Oare se poate colecta și arde gunoiul fără știrea Primarului de atâția ani în Comună?

   --1 voturi
   +1
   -1
  3. Nu îl mai atacati pe domnul primar “săracul “,nu știe nimic, ce vă tot legati de el, nu stiti decât să vă băgați fără să cunoașteți problema. Dumnealui spunea în nenumărate rânduri că are o firmă cu contract care vine în fiecare luni și adună gunoiul din comună. Cu siguranță dacă o să vină procurorii o să vadă că totul e legal.Gunoiul tot timpul a fost” ridicat” de aceea firmă specializată, niciodată ce “firma de casă “.

   --4 voturi
   +1
   -1
  4. Intrebare : cum poti afirma ca nu cunosti problema cand gunoiul se ridica cu asistatii sociali … acestia prestand orele de lucru in folosul comunitatii in acest fel … cum poti sa minti in fata toata comuna …si nu numai … si pe cei de la mediu …
   Eu totusi cred ca e o cacealma … cei de la mediu cunoscand problema fiind in gradina lor … si au inchis ochii ca si pana acum …
   Daca nu erau reclamatii catre firma de exploatare din parte domnului … cu certitudine nu se ajungea la acest scandal iar mizeria ar fi fost in continuare aruncata pe marginea Muresului

   +1 voturi
   +1
   -1
  5. În sfârșit se află încet, încet toate faptele murdare a “domnului” primar . El oricum are 30de cuvinte în vocabular , așa că “ nu știu “ e o expresie des folosită de acest “ domn … de alte speach-uri se ocupă soția care face pe “ deșteaptă “ …. de multe ori aceștia au fost surprinși de către angajații primăriei certandu-se și mai mult decât atât ÎNJURÂNDU-SE , posibil soția ii dădea lecții , iar el nu asculta .
   “ HUU , MEȚ’ ACAS’ !

   +5 voturi
   +1
   -1
  6. Ba nesimțiților, politrucilor, slugilor de la Garda de Mediu Arad o sa primiți înapoi tot ce meritați atât pe lumea asta cât și în cealaltă dacă exista!!!! Cum puteți ma sa închideți ochii la o asa grava problema atât pentru mediu cât și pentru cetățenii de acolo????? (cenzurat de redactie).

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.