luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Procurorii arădeni și Poliția vieneză au prins patru hoți care au reușit să fure 2 tone de telefoane mobile cu metoda „Mission: Impossible”

  de Special Arad | 1 decembrie 2020, 4:31 PM | Internaţional | Recomandările editorilor | Urmăriți

  0

  Imagine cu scop ilustrativ (foto: scenă din filmul „Mission: Impossibe” / 1996, Paramount Pictures)

  Serviciul de Investigații Criminale de Stat din Viena (Sucursala de Vest), în cooperare cu Biroul Federal de Poliție Criminală LKA Burgenland și Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, au reușit să depisteze patru hoți deosebit de ingenioși.

  Cum poți fura 4500 de telefoane mobile scumpe, cu o greutate totală de aproape 2 tone, dintr-un depozit din Viena? Patru suspecți au rezolvat această „sarcină” ca în filme: au coborât atârnați de un cablu printr-o trapă de acces de pe acoperișul depozitului și au ridicat bunurile furate tot pe acoperiș, folosind un scripete confecționat de ei. De acolo, hoții, cu tot cu „marfa” furată, au „părăsit incinta” alunecând pe o coardă întinsă, deasupra gardului securizat.

  Făptașii chiar au închiriat o sală la o distanță mică de locul infracțiunii, pentru depozitare temporară.

  Toți cei patru suspecți sunt arestați după investigații ample și o cooperare internațională exemplară, anunță Poliția din Viena.

  Prejudiciul se ridică la câteva milioane de euro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.