Procent de promovabilitate mai mare decât anul trecut la SIMULAREA examenelor de Bacalaureat și de Evaluare Națională, la Arad!

  de Special Arad | 31 martie 2017, 11:40 AM | Educaţie

  1

  După două săptămâni de la susţinerea simulărilor la probele pentru evaluarea naţională şi bacalaureat, elevii din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a află astăzi, vineri, 31 martie, rezultatele.

  Potrivit Ministerului Educaţiei, la nivel de țară peste 450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au susţinut, în perioada 13 – 17 martie, simulările probelor scrise pentru evaluarea naţională şi pentru bacalaureat.

  Rezultatele simulării acestor examene în Arad, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Arad, sunt următoarele:

  REZULTATELE LA SIMULAREAEVALUĂRII NAȚIONALE, AN ȘCOLAR 2016-2017

  Din totalul de 3647 de elevi înscrişi la simulare, au fost prezenţi 3260. Procentul de promovabilitate este de 45,06%, mai mare decât cel din anul anterior (36,13%).

  O repartiție de la 1 la 10 a notelor  obținute de elevi arată astfel:

  abs prez

  REZULTATELE LA SIMULAREA EXAMENULUI NAŢIONAL DE BACALAUREAT, AN ŞCOLAR 2016 – 2017

  Din totalul de 5652 de elevi de clasa înscrişi la simulare, au fost prezenţi 4382. Rezultatele elevilor la simulare, pe clase, sunt următoarele:

  Clasa a XII-a:

  xii

  Procentul de promovabilitate este de 38,49%, mai mare decât cel din anul anterior(26,46%).

  Clasa a XI-a:

  XI

  Procentul de promovabilitate este de 28,18%.

  Rezultatele simulării au fost  afişate la avizierele  şcolilor în cursul zilei de azi.

  Scopul simulărilor este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile și standardele examenelor cât și, pe de altă parte, facilitarea unei analize pertinente a nivelului de pregătire al elevilor. Se preconizează ca profesorii, împreună cu elevii și părinții acestora, să analizeze rezultatele  simulărilorși să gândeascăplanuride remediereși îmbunătăţire  a  calităţii nivelului de pregătire al candidaţilor. Prin implementarea acestor planuri se doreșteca, la momentul examenului, elevii să fie capabili de rezultate superioare celor din anii anteriori.

  ANALIZĂ COMPARATIVĂ

  Analiza comparativă a rezultatelor atât la simulările Evaluarii Naționale, a Examenului de Bacalaureat cât și la examenele propriu zise din ultimii ani arată o creștere evidentă a procentului de promovabilitate.

  Astfel:

  analiza comp

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.