vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivProces-verbal de senzație: ce-au găsit polițiștii în BMW-ul abandonat de vânătorii de câini de la Sintea Mare?

  de O. Peniță | 8 septembrie 2015, 12:33 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  22

  Grea munca polițiștilor când nu e vorba de o simplă contravenție notată pe un proces-verbal… și când faptele sunt de natură să sperie nu doar câțiva ciobani, ci o comunitate întreagă. De aceea, Special Arad, intrând în posesia procesului verbal întocmit de polițiști în urma incidentelor incredibile care au avut loc în 3 septembrie 2015, la Sintea Mare, face publice toate datele de cercetare de la fața locului, așa cum au fost ele constatate de oamenii legii și asumate de participanți și martori.

  Interesant? Mai mult decât atât…

   

  proces verbal Chismorie (1) proces verbal Chismorie (2) proces verbal Chismorie (3) proces verbal Chismorie (4)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ca avea bani si munitie cat sa elimine un „prim rand” de refugiati, se intelege ca era vanator…Dar cu doua carti de identitate ce era? Cine le-a emis? Ce baza de date au cei de la evidenta populatiei? Una era emisa in 2014 ( Pancota) si cealalta in 2015 (Tarnova) pe o raza teritoriala de nici 20 km. Tare ce sa zic…Se scoate ca a declarat-o pe prima pierduta sau cum (?)…

   --4 voturi
   +1
   -1
   • ” am convingerea ca nici polițiști nici procurorul de caz nu fac deosebirea dintre sofer si cel din dreapta care a tras.La ei totul e o apa si un pământ si chismorie din stanga de la volan a stat si in dreapta si a si tras din dreapta din masina .Acelasi chismorie a fost si la volanul mașinii dar a fost si in dreapta si a tras .pe buna dreptate spun martorii ca au fost doi in masina .Un chismorie in dreapta si un chismorie in stânga cu același CNP dovada fiind faptul ca sau găsit doua carti de identitate cu același CNP . Asta rezulta din procesul verbal la fata locului si declarațiile ciobanilor , întrucât a doua persoana nu a identificat-o nimeni, susținându-se de către martori ca e tot chismorie . Cei drept e de domeniul paranormalului dar mai stii , poate ajunge ca omul sa fie si condamnat Pt licantropie ( fenomen in care omul se transforma in altceva , in cazul de fata intr-o clona ) „

    +66 voturi
    +1
    -1
  2. In procesul verbal este menționat ca autoturismul a intrat in stana ,unde sau împușcat câinii lăsând sa se înțeleagă ca stana era împrejmuită si bine delimitata ca teren intravilan trup izolat , in interiorul fondului de vanatoare , lucru care nu este adevărat . In realitate stana acestor ciobani este tot terenul agricol motiv pentru care locuința îngrijitorului este intr-un vagon care poate fii tras dupa tractor si care i-l multă unde vrea ciobanul in terenul agricol si fodul de vanatoare . Faptul ca terenul respectiv unde era vagonul este închiriat de la Composesorat , nu înseamnă ca stana respectiva era pe un teren intravilan trup izolat astfel încât sa nu se poată face foc de arma. Daca ar fii asa cum descriu polițiștii la fata locului , atunci locul unde era stana trebuia scos din circuitul agricol si transformat in teren pentru construcții care devenea astfel intravilan trup izolat , cu acte in regula , împrejmuit iar in acest loc într-adevăr era interzis sa tragi cu arma.

   +39 voturi
   +1
   -1
  3. O alta inadvertența in procesul verbal este aceea ca martorul din vagon spune ca chismorie ia băgat lanterna in ochi, timp in care el la recunoscut pe chismorie .e limpede pentru orice muritor ca daca ai un proiector in ochi in plină noapte , nu ai cum sa recunoști persoana din spatele proiectorului chiar si daca acesta oprește proiectorul, întrucât esti orbit iar supermanul asta de cioban susține ca la recunoscut pe chismorie in timp ce acesta ii ținea proiectorul in ochi si pușca îndreptata spre el dar in același timp si conducea masina . Biologic e superdotat ciobanu , dar ce e mai grav e ca si polițiștii l-au luat in serios si se pare ca i-l si cred.

   +41 voturi
   +1
   -1
  4. Dacă, prin absurd se îl condamnă pe Chișmorie, greu de crezut la cât de ”subțire” e dosarul cauzei, se va ajunge la CEDO care cu sigurantă îi vor da câștig de cauza lui Chișmorie și asta pentru că noi ne batem singuri, prin aceea că organele de cercetare penală nu respectă principiile esențiale ale Codului Penal și Codului de Procedură Penală…..din câte am vazut au forțat cu uzul ilegal de armă letală, tocmai pentru a avea temei (pedeapsă de 5 ani) pentru arestare, de aici se vede că se încearcă scoaterea lui Chișmorie din mediul de afaceri probabil pentru că nu a oferit sprijin financiar în campania electorală a lui PDL, PNL, PSD, PLM…etc.

   +39 voturi
   +1
   -1
  5. Asta-i bună, Dr Vasilescu – de acord cu dv. Acesta este Procesul-Verbal tipic ”Las Fierbinți” întocmit de Robi, unic polițist al satului. Extrapolând – au descins la fața locului 6 polițiști (maxim șase!)după următorul scenariu. A sunat madamdan la 112. Da – a venit răspunsul. Femeia cu glas gâtuit a zis varianta 1. Bătuți în chipiu pe această variantă, la 8.30 iată 6 copoi din Criș și vreo 2 din Arad plus pretenii martori ai lui dan mergând cu capul înțepenit în jos în cercetarea agresiunii fiind. Varianta 1 e susținută și de soțul gâtuitei dan. Ultima parte a variantei a fost lătrată de glasul dogit al lui (Doamne…cum sî numiești aiesta!) Iacobuț Mitriuță, ”zilier al părții vătămate”. Deci, da. După tărășenia asta de 2 bani, Mitriuță, un bolândboschetar pripășit prin gări/găuri de refugiu existențial va ajunge el undeva pișentru la Las Fierbinți. Da după cum s-aude îi numa bolând, n-are umor și minte prost.
   Polițaii au consemnat varianta 1 în 2,5 ore cât a ținut cercetarea la fața locului.
   Și-acum: de ce nu publicați și varianta lui Chișmorie? Danvătămatu zice că s-a luat imediat după mașina lui Ch. auzind împușcături. Așa repede s-a sculat el cu o haită de ciobani dp el și a și bușit zdravăn mașina lui CH… Măi-măi. Cei trei câini erau la distanțe apreciabile unul de celălalt, DEZLEGAȚI, oameni cu bumbi pe creier. Madam procuror pune-te cu burta pe carte și mai studiază că ai cam uitat ce înseamnă câine dezlegat pe (TOTUȘI) Fondul de vânătoare, nu importă al cui. Boschetarul zilier cu mintea cât boțul de mămăligă din traista sărăciei moldovenești – a declarat minciuni neprocesate de mintea-i și puțină și plecată. Odată a arătat câinele împușcat- legat în lanț de un copac, apoi că a auzit o împușcătură și câinele schelălăind, apoi că a ieșit din vagon, i s-a pus lumina în ochi (ce drac mai vezi ?!)a văzut cel puțin 2 persoane și pe Chișmorie la volan. Apoi că a tras în direcția vagonului unde era un câine dezlegat. Păi asta înseamnă că boschetarul zilier a luat câinele mort și l-a pus în lanț. Așa l-a văzut poliția, în lanț… Toți l-au văzut pe Chișmorie la volan. Există o declarație dată la poliție/parchet a persoanei care a tras în acești câini dezlegați. Deci persoana care a tras e liberă și Chișmorie e arestat la domiciliu?! Motivul?! Dar lui MUscă ce trebuia să i se întâmple când a omorât sute de căprioare ca să nu-i mănânce performanța agricolă?! Faceți atâta caz pt 3 câini dezlegați , împușcați legal. Atunci de ce nu săriți așa, dna procuror cu legea-n sutien când se braconează și sunt ucise exemplare ocrotite de lege, sute de cazuri?! Dar ăia care chinuie și omoară animalele – vezi ororile la știri și nu li se întâmplă absolut NIMIC?! Iar Chișmorie pt că au pică pe el unii și alții stă la arest la domiciliu?! Eu chiar v-aș împușca! Oricum, întreaga țară va afla despre felul cum ”judecă” poliția și parchetul în acest caz.

   +39 voturi
   +1
   -1
   • Domnule agricultor „HI 5” vorbiti in necunostinta de cauza ! despagubirile se acorda dupa o evaluare prealabila facuta de o comisie desemnata in acest sens si nici un agicultor nu a chemat comisia pentru evaluare, in aceasta situatie administratorii fondurilor de vanatoare nu pot elibera din gestiune banii doar pe vorbe…

    +24 voturi
    +1
    -1
  6. Conf. art 195 din Noul Cod de Procedură Penală procesul-verbal de cercetare la fața locului trebuie să conțină :
   a) indicarea ordonanţei sau a încheierii prin care s-a dispus măsura;
   b) numele, prenumele persoanelor prezente şi calitatea în care acestea participă;
   c) numele şi prenumele suspectului sau inculpatului, dacă este cazul;
   d) descrierea amănunţită a situaţiei locului, a urmelor găsite, a obiectelor examinate şi a celor ridicate, a poziţiei şi stării celorlalte mijloace materiale de probă, astfel încât acestea să fie redate cu precizie şi pe cât posibil cu dimensiunile respective. În cazul reconstituirii se consemnează amănunţit şi desfăşurarea reconstituirii.
   După cum poate vedea și un necunoscător, procesul-verbal de cercetare la fața locului este nelegal, deoarece nu respectă prev. CPP prin aceea că din start lipsește ordonanța prin care s-a dispus efectuarea cercetării ceea ce indică ce acestă ordonanță ori nu există la dosar ori a fost completată ulterior…
   Domnilor magistrați dacă toată cercetarea a fost făcut în dosar în această manieră mă mir că ați avut curajul să emiteți mandat de arestare la domiciliu, tind tot mai mult să cred și la fel si toată lumea că ați acționat strict la presiunea mediatică…..tragic că s-a ajuns la astfel de situații !!!

   +23 voturi
   +1
   -1
  7. Cum au stabilit polițiștii de la fata locului faptul ca cei trei căni împușcați , trecuți in procesul verbal de la fata locului sunt proprietatea ciobanului ( pentru ca asa scrie in pr. Verbal) întrucât cainii cu stăpân au un regim foarte strict de individualizare dupa data de 1 Ianuarie 2015 fiind toți obligatoriu înscriși in Registrul de Evidenta a Cainiilor cu Stăpân in baza microcipurilor din ureche. Sper ca asa s-a stabilit indentitatea proprietarului Cainiilor , altfel consider ca a fost un abuz din partea polițiștilor si procurorului de caz care nu au ținut cont de reglementarile legale in vigoare referitoare la identificarea Cainiilor cu stăpân si încercând totodata sa tina partea ciobanului

   +13 voturi
   +1
   -1
   • Pe mine ce m-a mira este cum de procurorul de caz si încă doi judecători de drepturi si libertăți au putut sa dea o asemenea sentința respectiv arest la domiciliu pentru o așa fapta, dar ce e mai trist e ca mai ales pe astfel de probe?
    Părerea mea e ca a fost lucrătura fără nici un dubiu!!!!!!!!!
    Câți braconieri ați auzit voi sa fii făcut arest la domiciliu pe perioada cercetărilor ,cu atât mai mult cu cât fapta de braconaj a avut pana luna trecută pedeapsa mult mai mare decât cea pt care e acuzat chismorie respectiv pana la 7 ani închisoare . Eu nu am auzit de niciunul . Poate m-a ajuta careva!!!!!

    +4 voturi
    +1
    -1
  8. Vasile tata , cu comul asta ai dat dovada de un om care nu gândește si scri aici ce ai auzit de la unu si de la altul . Daca câinii au fost la stana ciobanului unu si legat , ce mai contează ? Si daca ii lăsai tu acolo înainte cu 10 minute era la fel. Numa lumea vorbește , asa e mereu . Numa păcat ca lumea rămâne cu vorbele si ei se vor împăca pana la urma ca asta e viata ! Sa se facă dreptate !

   --4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.