Probleme după vaccinare? S-ar putea să plătească Statul!





Statul isi va asuma problemele provocate de vaccinare – complicatii, sechele, inclusiv prin sprijin banesc, potrivit Televiziunii Medicale. Vezi ce alte noutati ar putea aduce proiectul legii vaccinarii.
“Pana in acest moment, statul nu isi asuma complicatiile sau sechelele aparute in urma vaccinarii. In acest proiect, propunem ca statul sa isi asume aceasta responsabilitate si sa intervina prin sprijin financiar, social. inca nu s-a stabilit in ce fel isi va asuma acest lucru, dar, pentru prima data, se ia in calcul acest aspect”, a precizat, potrivit Mediafax, directorul general adjunct al Directiei Generale Asistenta Medicala si Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii, Amalia Serban.
Alte prevederi care ar putea fi cuprinse in proiectul legii vaccinarii
Proiectul legii vaccinarii ar putea contine referiri la asigurarea unui stoc de vaccin, acest lucru nefiind permis de procedurile aflate in vigoare in prezent. Acest stoc ar fi util in perioadele in care vaccinurile nu sunt disponibile.
In Romania se va trece la vaccinarea obligatorie cu vaccinuri impotriva hepatitei B, difteriei, tetanosului, pertussis, poliomielitei, rujeolei, oreionului si rubeolei, dar si tuberculozei, se arata intr-o varianta a proiectului de lege privind vaccinarea. Pentru vaccinare obligatorie, parintele va trebuie sa semneze o declaratie in cazul in care refuza sa-si imunizeze copilul, in caz contrar considerandu-se din oficiu ca este de acord cu actiunea de vaccinare. Inscrierea in gradinite si scoli se va putea face doar dupa prezentarea de catre parinti a dovezii ca micutii au efectuat aceasta vaccinare obligatorie. Proiectul prevede si sanctiuni!
Ministrul Sanatatii: nu este forma finala a proiectului. Am si eu amendamente!
“Este un proiect elaborat de specialisti epidemiologi, medici de familie, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Agentiei Nationale a Medicamentelor si a Dispozitivelor Medicale, nu este forma finala a proiectului. Consider ca acest draft trebuie luat serios in considerare, sa fie dezbatut si sa fie aduse amendamente. Am si eu amendamente legate de problema celor care ar refuza vaccinul. Daca parintii refuza vaccinarea, ar fi o problema in a continua activitatii scolare a copiilor, iar aici este o chestiune unde mai putem discuta”, a declarat acum cateva zile Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.
Petitie online: “Nu” vaccinarii obligatorii a copiilor
Proiectul de vaccinare obligatorie are insa si destui opozanti! “Spuneti “nu” proiectului prin care sunt obligati parintii sa-si vaccineze copiii. Cine ne garanteaza ca, in urma vaccinarii copiii nostri nu vor suferi o boala autoimuna sau autism, cine va plati in cazul in care copilul se imbolnaveste grav sau chiar moare, ministerul sanatatii, medicul care a recomandat? ROR (Rujeola-Oreion-Rubeola) este unul dintre cele mai controversat vaccinuri. Scopul sau este prevenirea unor afectiuni ale copilariei, banale, iar efectele sale adverse sunt boli incurabile grave, s-au facut studii care arata ca acest vaccin poate cauza autism, diabet, sindrom Guillain-Barre si alte boli autoimune si neurologice”, suna una din petitiile care circula pe internet.
Gradul acoperirii vaccinale, pe tobogan in Romania
Potrivit Institutului pentru Politici Publice, gradul acoperirii vaccinale a scazut dramatic, la mai puțin de 86%, anul trecut, fata de tinta nationala asumata, de 95%, a Programului National de Imunizare. Procentul copiilor depistati ca incomplet vaccinati la varsta de 18 luni este mai mare cu 15% fata de anul precedent, a precizat, acum cateva luni, Institutul pentru Politici Publice.
Tot mai multe voci atribuie aceasta scadere curentului anti – vaccinare, tot mai vocal, dar si incapacitatii autoritatilor de a asigura dozele de vaccin necesare, in perioadele stabilite pentru vaccinare.
Comentariile portalului
Dragoș Vâlcu? „Am căutat și un finanțator care urma să susțină financiar proiectul și ne-am asociat cu Dragoș Vâlcu, persoană cu afaceri în zona de (...)
Aici e vorba despre biserici, nu despre presă. Iar definiția extremismului, conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române înseamnă: „Atitudine, a unor curente, mișcări, persoane politice (...)
Mizerii. Cine decide cine e extremist? Presa??? Hai mah lasi.