marþi, 8 octombrie, 2024

Special Arad Logo

    Măsuri pentru evitarea contactării variolei maimuței (Mpox)

    de - | 17 august 2024, 11:16 AM | Recomandările editorilor | Sănătate

    1

    Mpox sau variola maimuței se transmite atât de la animale la oameni, cât și între oameni, prin contactul fizic direct și indirect și poate cauza febră, dureri musculare și leziuni.

    Această boală potențial letală, declarată urgență de sănătate publică de OMS, poate fi prevenită prin respectarea câtorva măsuri, conform adevărul

    După ce Centrele Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Africa CDC) au semnalat o accelerare alarmantă a unei noi tulpini a virusului în Africa, variola maimuței a fost declarată de Organizația Mondială a Sănătății o urgență de sănătate globală, care necesită acțiuni imediate pentru a preveni răspândirea în continuare. Riscul pentru publicul larg din țările care nu se confruntă în prezent cu focare de Mpox este minim, însă evoluția viitoare a virusului rămâne incertă, potrivit Mirror Online, care enumeră patru măsuri esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirii.

    Europa, în alertă

    După ce Suedia a confirmat, la un călător, primul său caz cu o nouă tulpină de Mpox, limitată anterior la Africa, autoritățile sanitare din întreaga Europă au intrat în stare de alertă maximă în perspectiva mai multor cazuri provenind din străinătate.

    Măsuri pentru evitarea contactării variolei maimuței

    Pentru a evita contactarea virusului, profesioniștii din domeniul sănătății recomandă să evităm contactul fizic cu orice persoană care prezintă leziuni asemănătoare celor specifice variolei maimuței, să nu împarțim cu aceasta obiecte personale precum tacâmuri, haine sau lenjerie de pat și să menținem bune practici de igienă, inclusiv spălarea regulată a mâinilor, informează Mirror US.

    În cazul persoanelor infectate se recomandă izolarea, iar persoanele care intră în contact cu aceasta, trebuie să utilizeze măsuri de protecție corespunzătoare, cum ar fi mască și mănuși. Persoanele care prezintă simptome și sunt suspecte de infecție cu variola maimuței  trebuie să se adreseze medicului. Totodată, este importantă identificarea persoanelor care au intrat în contact cu pacientul infectat, pentru a preveni astfel răspândirea virusului și gestionarea eficientă a cazurilor diagnosticate.

    Citește și: Întârzieri și de șase ore pentru trenurile care pleacă de la Arad către Constanța

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    Scrie un comentariu

    9 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.