duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primul turn digital operational din țară, la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Serviciile vor fi operate din centrul de control de la Arad

  de - | 9 februarie 2022, 11:19 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Saab Digital Air Traffic Solutions (SDATS) a semnat un contract de livrare a unui turn digital pentru furnizarea de servicii de navigaţie aeriană pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Serviciile vor fi operate de ROMATSA, furnizorul de servicii de navigaţie aeriană din România, de pe aeroportul din Arad, potrivit bzb.ro.

  Contractul a fost semnat între Saab şi un consorţiu românesc condus de UTI Construction and Facility Management SA. Acesta include un sistem digital Saab (r-TWR) care urmează să fie instalat pe noul aeroport din Braşov, precum şi o sală de control conectată la centrul de control al traficului aerian ROMATSA din Arad, potrivit unui comunicat de presă al companiei suedeze.

  „Instalarea Saab r-TWR pe aeroportul Brasov-Ghimbav va face ca al doilea aeroport nou construit, să folosească un turn digital din prima zi. Această soluţie digitală flexibilă, cu o platformă tehnică, va sprijini partenerii noştri din consorţiu, Aeroportul Brasov si ROMATSA, în înfiinţarea primului turn digital operational din România”, a precizat Per Ahl, CEO Saab Digital Air Traffic Solutions.
  Soluţia de turn digital de la Saab este o descoperire în controlul traficului aerian şi a fost introdusă pentru prima dată în Suedia, iar apoi a fost utilizată şi de aeroporturi din Marea Britanie, Olanda, Germania, Belgia şi SUA, dar şi de către Royal Navy pentru staţiile aeriene din Marea Britanie, mai arată compania.
  Saab proiectează, produce şi întreţine sisteme avansate în aeronautică, arme, comandă şi control, senzori şi sisteme subacvatice. Saab are sediul în Suedia. Are operaţiuni majore în întreaga lume şi face parte din capacitatea de apărare internă a mai multor naţiuni.
  O asociere formată din 9 firme, al cărei lider este UTI, ar urma să furnizeze echipamentele de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Braşov. Costul total depăşeşte 70 de milioane de lei.

  Sursa: bzb.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.