joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Primul taxi zburător a efectuat zborul demonstrativ în Franța | Video

  de - | 22 iunie 2021, 11:33 AM | Internaţional

  0

  (foto: aviationtoday.com)

  Taxiul zburător al firmei germane Volocopter, o combinație între o dronă și un elicopter, a efectuat primul zbor demonstrativ din Franța. Taxiul aerian își propune să fie operațional pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, scrie Biziday.

  Aparatul seamănă cu un elicopter mai mic și a decolat de pe aeroportul Bourget din apropierea Parisului, în cadrul unui show aviatic, fără pasageri la bord. Acesta a zburat circa 500 de metri, cu viteze de până la 30 km/h și a ajuns la o altitudine de aproximativ 30 de metri, după care a aterizat, după trei minute de zbor.

  Taxiul aerian poate transporta două persoane și are și un compartiment pentru bagaje. Este propulsat de 18 rotoare mici, ceea ce îi dă posibilitatea de a zbura silențios, fără a avea nevoie de un heliport.

  Regiunea Paris a deschis toamna trecută cererea de oferte pentru acest tip de serviciu de transport aerian, pe distanțe mici, de până la 100 de kilometri și cu costuri de câteva sute de euro pentru o călătorie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.