miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Primul strat de asfalt pe drumul Arad-Șiria va fi gata la sfârșitul lunii octombrie. Al doilea strat, anul viitor

  de Special Arad | 10 august 2021, 2:12 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Drumul Arad-Șiria în 2020. Stratul de binder a fost refăcut integral pe anumite tronsoane, pe cheltuiala constructorului

  La sfârșitul lunii octombrie se va finaliza turnarea primului strat de asfalt de la Arad la Șiria, pe toată lungimea drumului, fără întrerupere pe traseu, anunță Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Informația a fost confirmată de firma constructoare, care a precizat că în funcție de condițiile meteo, primul strat ar putea fi turnat chiar mai devreme. Asta va însemna că de la Arad la Șiria se va circula pe asfalt nou, chiar dacă în condiții de șantier, urmând ca lucrarea să fie finalizată anul viitor prin turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv stratul de uzură.

  „Lucrările la drumul Arad-Șiria, cel important șantier deschis pe drumurile județene în această perioadă, avansează cu rapiditate. Se lucrează în ritm accelerat, iar constructorul a transmis că în luna octombrie va finaliza așternerea primului strat de asfalt, cel de legătură! Este interesul tuturor ca lucrarea să fie realizată corect, astfel încât să avem un drum cu adevărat bun!”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA

  Stratul de binder de pe drumul Arad-Șiria a fost refăcut integral pe anumite tronsoane, pe cheltuiala constructorului, a anunțat CJA în decembrie 2020.

  Citește și: Modernizarea drumului Arad-Șiria stă pe loc! Cearta dintre proiectant și executantul Syl Con Trans, pentru 1 milion de euro, poate amâna recepția! (11 mai 2021)

  Drumul județean Arad-Horia-Șiria-Pâncota face parte din cel mai ambițios proiect din România de modernizare a drumurilor județene prin care Consiliul Județean Arad și-a propus să modernizeze 650 kilometri de drumuri până în anul 2025. Unele dintre acestea sunt construite de la zero. Majoritatea drumurilor sunt realizate cu finanțare europeană câștigată de Consiliul Județean Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.